UCI novosti: 18 ekip, 10 novih World Tour dirk ...

UCI novosti: 18 ekip, 10 novih World Tour dirk ...
09.11.2016 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je končno sporočila, kakšna bodo pravila v naslednji sezoni.

Pri sprejemanju in pogajanju o spremembah so sodelovali predstavniki vseh strani. Kolesarji, UCI, ekipe, organizatorji dirk … Kljub nestrinjanjem pa so prišli do dogovora in sklepov, ki naj bi veljali vsaj v naslednjih dveh sezonah.

UCI si je premislila in tako bo World Tour licenco dobilo vseh 18 ekip, ki si jo tudi želi. Na odstrelu je namreč bila Dimension Data. Imen ekip, ki bodo imele najprestižnejšo licenco še niso izdali, a jasno je, da je tudi samo 18 kandidatk. Tako bosta to licenco očitno prejela tudi novinca med elito Bahrain Merida in Bora Hansgrohe. UCI je izdala tudi seznam World Tour dirk. Letos jih je bilo 27, naslednje leto jih bo 37. A zaradi pritožb, da bo tak koledar tudi za največje ekipe prenaporen, so pri UCI sprejeli odločitev.

Na novo dodane dirke ekipam ne bo treba, če si tega ne bodo želele. Nove dirke med elito so: dirka po Katarju, dirka po Kaliforniji, dirka po Abu Dabiju, dirka po Turčiji, Dwars door Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad, Cadel Evans Great Ocean Road Race, Prudential RideLondon, Eschborn-Frankfurt in Strade Bianche. Govori se, da bo World Tour licenco pridobila tudi dirka po Guangxiju na Kitajskem, ki naj bi jo financiralo podjetje Wanda Group.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ