UCI pravila in boj proti koronavirusu

UCI pravila in boj proti koronavirusu
22.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Organizatorji dirke za VN Kranja so se morali ukvarjati s strogimi pravili v boju proti koronavirusu. Stroga pravila je dokončno postavil UCI, a jasno je, da se jih bo težko držati.

Ekipe, kolesarji, organizatorji dirk. Letos ne bo več nič, tako kot je bilo do marca. Vsi želijo kar se da zmanjšati možnosti za okužbo s koronavirusom. Mednarodna kolesarska zveza je zato postavila pravila, zapisala jih je na 19 strani dolgem dokumentu.

Vsi vpleteni v kolesarstvo pa se jih bodo morali strogo držati. Tudi organizatorji dirke za VN Kranja so morali sprejeti določene ukrepe in Matjaž Zevnik je priznal, da je bilo še precej več dela, kot običajno.

Kolesarji bodo morali potrditi, da nimajo zdravstvenih težav, vsakih deset dni pa bodo morali prestati test za Covid-19. Organizator mora najprej oceniti, kakšna je situacija v državi, kjer poteka dirka. Organizator mora imeti tudi posebej določeno osebo, ki bo skrbela, da se ukrepi spoštujejo.

Kolesarji in ekipe pa bi bili v nekakšnem “balonu”. Torej, čim bolj izolirani od ostalega sveta. Vsaka ekipa mora imeti v hotelu svoje nadstropje, pa tudi povsem svoj prostor za dnevne obroke. Hotelsko osebje se mora držati varne razdalje, nositi maske …

Kmalu bomo priča tudi etapnim dirkam in na teh preizkušnjah mora organizator zagotoviti prostor za izolacijo, za vsako osebo, ki bo kazala znake bolezni. Gre za eno sobo na vsako ekipo. Precej drugače morajo biti organizirani ciljni prostor za prisotno osebje.

Število gledalcev bo na startih in ciljih omejeno, in sicer po navodilih vlade tiste države, v kateri poteka določena dirka. Med gledalci in kolesarji bo morala biti večja razlika, organizator pa mora vzpodbujati gledalce naj nosijo maske.

Podelitve bodo povsem drugačne. Športniki bodo nosili maske, medtem ko bo število gledalcev na podelitvi krepko omejeno, podobno kot tudi število fotografov. Posebnih pravil in postopkov se morajo držati tudi pri dopinških kontrolah.

Pri moštvu CCC so že pozvali novinarje, da ob intervjujih z njihovimi kolesarji nosijo maske in ohranjajo vsak dva metra razdalje. Prepovedali bodo kakršenkoli stik s kolesarji ali osebjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ