UCI preiskuje, kaj je imel ob padcu Evenepoel v žepu

UCI preiskuje, kaj je imel ob padcu Evenepoel v žepu
29.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Mednarodna kolesarska zveza je začela preiskavo, potem ko je po spletu zaokrožil posnetek športnega direktorja, ki iz žepa Remca jemlje skrivnostni predmet. Pri Deceunincku so besni.

Na dirki po Lombardiji je Remco Evenepoel čez most zgrmel v globino in grdo padel ter si zlomil medenico. Po spletu je zdaj zaokrožil posnetek, na katerem Remco leži na tleh, športni direktor Davide Brammatti pa iz njegovega žepa vzame neznan bel predmet in ga pospravi v žep. Spet so v zrak skočili teoretiki zarote in začeli Remca obtoževati vsega mogočega, čeprav je Brammatti povedal, za kaj naj bi šlo.

"Ko sem prišel do njega, so mi zdravniki naročili, da moram z Remca odstraniti vse predmete, saj ga bodo potem naložili na nosila. Vzel sem njegov radio, mu snel čelado in očala, v žepu pa je imel kartonsko embalažo od energijskega napitka, ki ga je popil le nekaj minut pred padcem, zato sem enostavno pospravil še to. A posnetek je žal izrezan tako, da izgleda, kot da je šlo za nekaj zloveščega," je za Gazzetto pojasnil Brammatti.

Besen je bil tudi šef Deceuninck QuickStepa Patrick Lefevre, ker je UCI začela preiskavo dogodka: "To je navadno sranje, Remco ni imel nič posebnega, gre za kartonsko embalažo, v njej pa je malo Red Bulla, Coca-Cole ali kaj podobnega, enostavno gre za energijski napitek pred zaključkom dirke, iz takšne embalaže pa ga je lažje zaužiti kot v obliki gela. Na posnetku dirke se vidi, da je Remco malo pred padcem to popil. Ne delamo nič narobe, a nas UCI vseskozi napada, najbrž je to zato, ker imam dolg jezik in jim povem, kar jim gre."

Lefevre je ciljal na to, da z Richardom Pluggejem lobirata za ustanovitev neodvisnega telesa, ki bi nadziralo varnost na dirkah, kar gre Mednarodni kolesarski zvezi zelo v nos. Kakšni bodo izsledki preiskave UCI-ja, če sploh kakšni, bomo najbrž izvedeli v naslednjih dneh.

Posnetek si lahko ogledate tukaj - https://twitter.com/laflammerouge16/status/1299438607732793345?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ