UCI prekinila obdobje testiranja disk zavor

UCI prekinila obdobje testiranja disk zavor
14.04.2016 AVTOR: D. Z.
Pri Mednarodni kolesarski zvezi naj bi se po pobudi kolesarjev odločili, da prekinejo testno obdobje disk zavor na dirkah.

Na dirki Pariz-Roubaix je Fran Ventoso grdo padel, pri tem si je poškodoval nogo. Šele kasneje je postalo jasno, da mu je hujše poškodbe povzročila predvsem disk zavora, ki jih kolesarji na dirkah že uporabljajo. Ventoso se je odzval na facebooku in obenem objavil fotografije svoje poškodbe.

Obenem je pozval UCI, da karavana na uporabo takih zavor še ni pripravljena. Na to so se hitro odzvali pri Združenju kolesarjev (CPA) in pozvali UCI naj prekine testno obdobje disk zavor na dirkah. Predstavnik komisije za opremo pri krovni organizaciji Tiedemann Hansen je potrdil, da so se pri Uciju takoj po Ventosovi nesreči odločili, da prekinejo to testno obdobje, in da so na to reagirali že pred odzivom Združenja kolesarjev.

Pri Uciju so se torej očitno odzvali. A šele po tej nesreči, medtem ko so mnogi kolesarji na morebitne podobne posledice opozarjali že prej. Tudi Ventosov klubski kolega Rory Sutherland je izpostavil prav to težavo: »Očitno smo res potrebovali nesrečo, da smo se odločili, da je to slaba ideja? Koliko kolesarjev si je res želelo disk zavore? Skorajda nihče! «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ