UCI preprečil naskok na rekord?

UCI preprečil naskok na rekord?
19.04.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Rekorder v vožnji na eno uro Victor Campenaerts trdi, da je želel v času karantene popraviti lastno rekordno znamko, a mu je UCI to preprečil.

Victor Campenaerts je aktualni rekorder v vožnji na eno uro. Aprila lani je popravil rekordno znamko, ki si jo je od leta 2015 lastil Bradley Wiggins. Campenaerts je rekord postavil v mehiškem Aguascalientesu. Na 1888 metrih nadmorske višine je v eni uri prevozil 55,098 km.

Mnogi so mu očitali, da mu je to uspelo tudi zato, ker je rekord postavljal na visoki nadmorski višini, medtem ko ga je Wiggins v Londonu. In tako je hotel Campenaerts, ki je letos član moštva NTT Pro Cycling karanteno izkoristiti za trening in postavljanje novega mejnika.

Lokacija pa londonski olimpijski velodrom."Ko je med dirko Pariz-Nica postalo jasno, da bodo številne dirke prestavljene, sem pomislil, da bi pa tri tedne preživel na velodromu in poskušal doseči nov rekord," je za Het Nieuwslblad dejal Campenaerts:

"Ker so se, potem ko sem izboljšal Wigginsovo znamko pojavile govorice, da mi je to uspelo zaradi visoke nadmorske višine, sem ga želel premagati še na "njegovem" velodromu." Ko je Campenaerts postavil rekord, mu je to uspelo kot članu moštva Lotto Soudal.

Takrat je uporabljal kolo Ridley, zdaj pa bi vozil BMC. A Mednarodna kolesarska zveza je ideji nasprotovala. Zakaj? "Ker to ne bi bilo dobro za kolesarski ugled. Naš šef ekipe Bjarne Riis je idejo podprl, dogovarjali pa smo se tudi z lastniki velodroma. Vse bi potekalo po zdajšnjih pravilih. Deset dni po naši vlogi pa nam UCI ni dal zelene luči," je pojasnil Campenaerts.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ