UCI preveril 36 koles, predvsem Specializedovih in Trekovih

UCI preveril 36 koles, predvsem Specializedovih in Trekovih
23.03.2015 AVTOR: D. Z.
V nedelj so po prihodu kolesarjev na cilj v Sanremu so predstavniki Ucija in policije izvedli kontrolo kar 36 koles. Našli niso nič nedovoljenega.

Sumi, da nekateri kolesarji in ekipe uporabljajo skrite motorje v samih okvirjih koles – govorimo o t. i. motoriziranih kolesih – so očitno še kako živi. Predstavniki Mednarodne kolesarske zveze in policije so tako v Sanremu pregledali kar 36 koles. Očitno pa pri tem niso našli ničesar sumljivega, saj so kolesa kaj hitro vrnili lastnikom.

Pod drobnogled naj bi mked drugim vzeli 11 koles moštva Trek. Za to ekipo vozi Fabian Cancellara. Potem so pregledali še 11 Specializedovih koles. Uporabljajo jih tri World Tour ekipe. Astana, Etixx Quick Step in Tinkoff Saxo. Pregledali pa naj bi samo tiste Specializede, ki so jih imeli pri moštvu Tinkoff Saxo. Seveda so pregledali tudi kolesa prvih treh. John Degenkolb je zmagal z Giantom, Alexander Kristoff je bil drugi s Canyonom, Michael Matthews pa je tretje mesto zasedel s Scottom.

UCI je pregled napovedal prek radijske postaje okrog 20 km pred ciljem. Nekatere kolesarje pa so ustavili takoj po cilju in jim vzeli kolesa ter jih odpeljali v poseben šotor, kjer so izvajali preglede. Pri nekaterih kolesih so morali odstraniti sedežne opore, tako da so inšpektorji s posebnimi kamerami lahko pogledali v cevi okvirjev. Pri Uciju so dan kasneje samo potrdili, da so kontrole izvedli, in da bodo s takimi pregledi nadaljevali tudi na naslednjih mednarodnih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ