UCI razkril dopolnjen program dirk

UCI razkril dopolnjen program dirk
19.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz Mednarodne kolesarske zveze so sporočili, da so še nekoliko dopolnili program mednarodnih dirk. Vključili tudi dirke nižje kategorije.

V programu ostaja tudi dirka za Veliko nagrado Kranja, ki bo na sporedu 26. julija. Če bo Evropa uspešna v boju proti koronavirusu se bo vse skupaj začelo že 2. julija z etapno dirko Sibiu Cycling Tour v Romuniji. Od 4. do 5. julija dirka v Beogradu. Potem tudi Slovencem dobro poznana dirk iQinthai Lake, ki je skrajšana na osem dni. To bo tudi prva dirka letos uvedene kategorije Pro Series.

Prva dirka za mlajše člane v sklopu Pokala narodov bo Visegrad 4 Juniors na Madžarskem, avgusta pa bo tudi Tour de l'Avenir. Strade Bianche ostaja v programu 1. avgusta in bo prva dirka za World Tour. "Prioriteta Mednarodne kolesarske zveze je varnost športnikov in vseh vpletenih strani. Koledar dirk za moške in ženske je vseskozi pod drobnogledom in je odvisen od zdravstvene situacije v svetu. Glede na potek tega bomo pri UCI uvedli spremembe, če bodo te potrebne," je v uradni izjavi za javnost dejal predsednik UCI David Lappartient.

Criterium du Dauphine bo v skrajšani obliki potekala od 12. do 16. avgusta. Dirka po Franciji se bo začela 29. avgusta in končala 20. septembra. Italijanski Giro bo potekal od 3. do 25. oktobra. 18-etap dolga dirka po Španiji pa od 20. oktobra do 8. novembra. Ti datumi so že dlje časa znani. Tudi dnevi za največje klasike so znani. Milano-Sanremo bo na sporedu že 8. avgusta. Valonska puščica bo 30. septembra, Liege-Bastogne-Liege bo 4. oktobra, šest dni kasneje bo Amstel Gold Race.

18. oktobra bo dirka po Flandriji. 25. oktobra bo še Pariz-Roubaix, 31. oktobra pa dirka po Lombardiji. Ženski program? 26. julija bo prva dirka Durango-Durango Emakumeen Saria. La Course by le Tour de France bo 29. avgusta v Nici. Ceratizit Madrid Challenge by La Vuelta bo kot zadnja ženska dirka v sezoni na sporedu od 6. do 8. novembra.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ