UCI razmišlja o ponovnem testnem obdobju disk zavor

UCI razmišlja o ponovnem testnem obdobju disk zavor
02.05.2016 AVTOR: D. Z.
Pa vendarle ni trajalo dolgo. Pri UCI naj bi razmišljali o ponovnem testnem obodbju disk zavor v cestnem kolesarstvu.
.

Po poškodbi Francisca Ventosa na dirki Pariz-Roubaix – Španec je zapisal, da mu je nogo porezala disk zavora – so se pri Mednarodni kolesarski zvezi odločili, da do nadaljnega prepovejo uporabo disk zavor, ki so jo uvedli lani. Šlo je sicer ze preizkusno obdobje, a na dirki Pariz-Roubaix sta dve ekipi te disk zavore že uporabljali. Tudi Lampre Merida. Torej, z njimi sta vozila Marko Kump in Luka Pibernik.

Zdaj pa pri cyclingtips pišejo, da so se pri UCI odločili, da bodo ponovno uvedli poskusno obdobje, torej obdobje testiranja disk zavor. To naj bi se začelo junija. Sicer pa so že ob uvedbi disk zavor na UCI naleteli na številne kritike. Kolesarji so se pritoževali, da so nevarne, da bodo ob padcih poškodbe prav zaradi disk zavor še hujše, da bo prišlo do velikih razlik pri zaviranju med tistimi, ki disk zavore uporavljajo in tistimi, ki jih ne …

A projekt so vseeno izpeljali. Vse do prej omenjene poškodbe. Seveda so se že pojavili različni video posnetki, ki celo dokazujejo, da se na taki disk zavori sploh ne moremo urezati. A vendarle. Vsekakor bo zanimiva reakcija kolesarjev, zveze kolesarjev … in ostalih. Pri cylingtips so še zapisali, da se bo septembra znova sestala posebna Ucijeva komisija, ki bo spet odločala o uporabi disk zavor.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ