UCI s potrjenimi datumi za SP razjezila ekipe

UCI s potrjenimi datumi za SP razjezila ekipe
01.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so potrdili, da bo svetovno prvenstvo v Švici potekalo po načrtih, torej med 20. in 27. septembrom, kar je razjezilo ekipe, ki si želijo krajšega prvenstva in priložnost za druge dirke, ki so spomladi odpadle.

Foto: UCI

Svetovno prvenstvo bo potekalo v Švici, v bližini sedeža UCI v Aiglu, prvič pa bo potekalo s spremenjenim programom, po katerem bo na prvo nedeljo na sporedu moška posamična vožnja na čas. UCI je lani ukinila ekipno vožnjo na čas, posamični kronometer pa ima veliko vrednost med kolesarji, zato bodo vsi najboljši iz karavane že prvi konec tedna prišli v Švico.

S tem so pri UCI-ju razburili predstavnike ekip in tudi organizatorje dirk, ki so spomladi odpadle zaradi koronavirusa. Povsem izvedljivo bi namreč bilo, da bi kronometer vrnili na termin sredi tedna, kot je bilo to doslej v navadi, 19. in 20. september pa bi bila tako na voljo za izvedbo katere od odpadlih spomladanskih klasik, denimo dirke po Flandriji, Paris - Roubaixa ali Milana - Sanrema, kar bi bil hkrati tudi odličen preizkus forme za kolesarje pred SP.

»V tem trenutku smo vsi v veliki negotovosti, kdaj se bo dirkanje spet začelo in katere dirke bodo poizkušali nadoknaditi v drugi polovici sezone ter kdaj. Vse to bo zahtevalo veliko dogovarjanja, pri UCI-ju pa so kar tako objavili in potrdili program svetovnega prvenstva, brez da bi počakali, da se razmere umirijo,« je za nizozemski radio NPO1 besnel Richard Plugge, direktor Jumbo Visme.

Več informacij o svetovnem prvenstvu v Švici lahko najdete tukaj - https://www.aigle-martigny2020.ch/en/

»Mislim, da takšne odločitve pošiljajo zelo slab signal vsem udeleženim v kolesarstvu, saj je jasno, da je UCI-ju mar predvsem za svoje dirke in ne za kolesarstvo kot celoto. David Lappartient je govoril, da je nujno, da zaščitimo spomenike in jim najdemo termin v jesenskem delu koledarja in to bi bila odlična priložnost za Flandrijo ali Sanremo, da pride v koledar. Toliko je govora o kolesarski družini kot celoti in v takšnih trenutkih bi morali misliti na vso družino, ne le na svojo dobrobit,« je zaključil Plugge.

Njegova jeza in jeza prirediteljev ne bosta kaj dosti pomagala, saj UCI pod vodstvom Francoza deluje vse bolj svojeglavo in avtokratsko, dejstvo pa je, da bo v drugi polovici letošnje sezone vsak konec tedna še kako dragocen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ