UCI spet uvaja testno obdboje disk zavor

UCI spet uvaja testno obdboje disk zavor
14.10.2016 AVTOR: D. Z.
Pri Mednarodni kolesarski zvezi so potrdili, da bodo s 1. januarjem 2017 spet uvedli testiranje disk zavor.

Disk zavore v cestnem kolesarstvu so dvignile veliko prahu. Mnogo je namreč nasprotnikov, zdi pa se, da je manj tistih, ki zagovarjajo uporabo. Pa vendarle. Mednarodna kolesarska zveza je testiranje disk zavor na dirkah odobrila že leta 2015.

Kljub nekaterim pritožbam se je testno obdobje nadaljevalo. Potem pa je po padcu na dirki Pariz-Roubaix Francisco Ventoso objavil fotografijo poškodovane noge, ki naj bi jo povročila disk zavora. Sledile so nove pritožbe in odločitev. UCI je kmalu zatem sporočila, da začasno prepoveduje uporabo disk zavor na dirkah. Zdaj pa so se odločili, da znova začnejo.

Uradno s 1. januarjem 2017. Pri tej odločitvi naj bi upoštevali mnenja ekip, kolesarjev, industrije ter kolesarskih združenj AIGCP in CPA. “Po natančnih preiskavah opreme in podrobnem poročilu o varnosti smo se s proizvajalci dogovrili, da se bo testno obdobje disk zavor znova začelo 1. januarja 2017. Vendar samo z diski, ki ne bodo imeli ostrih, 90-stopinjskih robov, ” so pri UCI med drugim zapisali v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ