UCI ugodil zahtevam največjih in s tem rešil majhne

UCI ugodil zahtevam največjih in s tem rešil majhne
04.02.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Giro, Tour, Vuelta. Organizatorji so pri UCI zahtevali, da jim dovoli izdati dodatno posebno povabilo. UCI je to odobril, a zgolj za leto 2021. ASO že sporočil imena povabljencev na Tour 2021.

Ekipe povabljene na dirko po Franciji 2021: Total Direct Energie, Team Arkea Samisic in B&B Hotels p/b KTM.

Organizatorji tritedenskih dirk in tiste manjše ekipe, ki nimajo avtomatskega povabila na te preizkušnje, ampak upajo na posebna povabila slehernega organizatorja so se v zadnjih letih znašli v težavah. Na največjih dirkah nastopajo ekipe z licenco World Tour, potem pa lahko organizator izda še Posebna povabila.

Je pa UCI pred dvema letoma spremenil pravila in je dal ekipi, ki je osvojila prvo mesto na lestvici Pro Team ekip možnost, da nastopi na katerikoli dirki svetovne serije. To pravico ima letos Alpecin Fenix z Mathieujem Van der Poelom, ki bo prvič nastopil na dirki po Franciji.

Posledično so organizatorji ostali brez enega dodatnega povabila. Zdaj pa so iz Mednarodne kolesarske zveze sporočili, da bodo na dirkah nastopali kolesarji iz 23 ekip. Ena ekipa več, torej. Kar pomeni 184 kolesarjev, predvsem pa imajo organizatorji priložnost, da povabijo tri prokontinentalne ekipe.

"Na prošnjo Nacionalnih zvez iz Francije, Španije in Italije se poveča število kolesarjev na tritedenskih dirkah s 176 na 184," so zapisali pri UCI: "To bo omogočilo organizatorjem, da povabijo dodatno ekipo, če to želijo. Število kolesarjev na ekipo pa ostaja. To je osem. To pravilo bo veljalo samo za sezono 2021, saj bo tako nekaj več ekipam omogočeno nastopanje na najvišji ravni."

To pomeni, da bodo povabila na dirko po Španiji po vsej verjetnosti prejele vse tri španske ekipe: Burgos-BH, Caja Rural in Euskaltel-Euskadi. Tudi italijanske ekipe se bodo tega razveselile. Organizatorji bi morali odsloviti vsaj dve domači ekipi, zdaj pa bo eno mesto več na voljo

Kandidati pa: Eolo Kometa, Androni Giocatolli Sidermec (letos je član te ekipe Žiga Jerman), Bardiani CSF Faizane, Vini Zabu-Brado-KTM, Gazprom in tudi Team Arkea-Samsic. So pa organizatorji dirke po Franciji pohiteli in so že sporočili, katerim ekipam bodo omogočili nastop na Touru. To so: Total Direct Energie, Team Arkea Samisic in B&B Hotels p/b KTM.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ