UCI WC DH Lourdes: Neurje odpihnilo spektakel

UCI WC DH Lourdes: Neurje odpihnilo spektakel
01.05.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Prva dirka sezone prinesla presenetljivo zmago francoza Florenta Payeta pri moških in že skoraj standardno zmago Rachel Atherton pri ženskah.

Težko pričakovan razplet prve dirke svetovnega pokala v spustu letos sta nekoliko pokvarila močan veter in dež, ki sta ustvarila praktično nemogoče pogoje za viden rezultat za najboljših 20 tekmovalcev. Po izvrstnih pogojih cel vikend, se je nebo zaprlo za zadnjih 20 tekmovalcev na štartu, ko sta hud naliv in orkanski veter tekmovalcem onemogočila kakršenkoli možnosti za dobro vožnjo. 

Dež za zadnjih 20 je bil voda na mlin domačina Alexandrea Fayolla (Polygon UR), ki je s četrtim mestom v Andori v lanski sezoni že dokazal, da spada med najboljše spustaše na svetu. S časom 2:52.758 se je skoraj izenačil s prvim časom kvalifikacij 2:52.684, ki ga je sicer postavil Loris Vergier in tako dokazal, da zmaga vendarle ni bila zgolj srečno naključje. Na drugem mestu se je značel član novoustanovljene Canyonove DH ekipe, kanadčan Mark Wallace, na tretjem pa je končal kolumbijec Marcelo Gutierrez (Giant Factory off-road Team). Podium sta s četrtim in petim mestom zaokrožila bronasti z lanskega SP, francoz Florent Payet (VV Racing) in avstralec Connor Fearon (Kona Factory Team).

Pri ženskah je slavila serijska zmagovalka, britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH) pred drugouvrščeno avstralko Tracey Hannah (Polygon UR) in tretjeuvrščeno rojakinjo Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory). 

Pri mladincih je zmagal kanadčan Finnley Iles (Specialized Gravity), drugi je bil britanec Kaos Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory), tretji pa francoz Sylvain Cougeroux (Les Gets Intense Team). 

Naslednja dirka bo 3. in 4. junija v Veliki Britaniji, v Fort Williamu.

Vsi rezultati.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ