UCI: Brez Toura ... katastrofa

UCI: Brez Toura ... katastrofa
06.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Znan je program dirk, a že dolgo je jasno, da se v kolesarstvu vse vrti predvsem okrog dirke po Franciji. Zdaj je to znova potrdil tudi predsednik UCI.

Program dirk predvideva izpeljavo praktično vseh največjih dirk že v letu 2020. To bi pomenilo, da tudi letos ne bi ostali brez Gira, Toura, Vuelte in večine enodnevnih dirk. Predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappaertient pa je poudaril: "Če Toura septembra ne bi mogli izpeljati, potem se bojim, da bomo v zelo težkem položaju. Zelo težko je že to, da imamo Tour proti koncu sezone."

Francoz je še dodal: "Upajmo, da bo plan B uspel, saj Tour ekipam predstavlja večji del izpostavljenosti. Če nekdo investira v kolesarstvo, potem se mu večji del tega povrne po zaslugi Toura. Če ne bo Toura, potem bi to bila katastrofa." Lappartient je še izpostavil, da bo za vse velik izziv izpeljati sezono 2020, ampak: "Še večji izziv za ekipe bi bil, če sezone 2020 sploh ne bi bilo, saj bi številne ekipe razpadle."

Priznal je, da so imeli marca dve možnosti. Da bi končali sezono in jo potem začeli naslednje leto, ali pa, da poskušajo rešiti, kar le lahko rešijo. Odločili so se za to možnost, pa čeprav mnogi dvomijo, da bodo na primer Tour lahko izpeljali. Nenazadnje so v Franciji odpovedali nadaljevanje prve nogometne lige. In tudi Lappartient je priznal, da nihče ne ve, kaj bodo prinesli naslednji tedni.

"Verjamem, da bo stanje boljše. Seveda pa obstaja tveganje, da se spet vrnemo v karanteno. Verjamem, da bomo Tour lahko izpeljali, seveda pa nisem stoodstotno prepričan. Lahko pride do drugega vala, tako da kolesarstva ne bi bilo. Tega se zavedamo, vendar pa je naše poslanstvo, da se pripravimo na drugi del sezone," je še dejal Lappartient.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ