UCI: Do junija brez dirk, prednost največjim dirkam

UCI: Do junija brez dirk, prednost največjim dirkam
01.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Nadaljujejo se slabe novice za kolesarstvo, kolesarski svet. Organizatorji so sporočili, da bodo prestavili dirko Criterium du Dauphine.

Agencija ASO, ki je zadolžena za izpeljavo dirke po Franciji, organizira tudi pomembno krajšo etapno dirko Criterium du Dauphine, ki junija predstavlja pomembno pripravljalno preizkušnjo pred Tourom. Criterium du Dauphine bi morala biti letos na sporedu nekoliko prej kot običajno, že 31. maja.

A zdaj so organizatorji sporočili pravzaprav pričakovano novico - dirko želijo prestaviti. Seveda je razlog za tako odločitev jasen. Nihče ne ve, kdaj bo konec pandemije zaradi novega koronavirusa. So pa le nekaj trenutkov po tem sporočilu oglasili še iz Mednarodne kolesarske zveze. Sporočili so, da:

"V sklopu boja proti Covid-19 se je UCI skupaj z vsemi vpletenimi partnerji odločil, da do 1. junija ne bo kolesarskih dirk." Iz krovne organizacije so še sporočili, da iščejo nadomestne termine za prestavljene dirke, ki jih je vedno več. Razmišljajo o tem, da bi nekoliko podaljšali sezono v pozno jesen. Prioriteto pri določanju terminov bodo imele tritedenske dirke in velike klasike.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ