UCI: Nekdanji grešniki niso zaželeni

UCI: Nekdanji grešniki niso zaželeni
15.11.2017 AVTOR: D. Z.
Novi predsednik UCI David Lappartient je zelo dejaven, vsaj z besedami. Govori o spremembah, ki jih želi uvesti ...

Na največjih dirkah bi David Lappartient še zmanjšal število kolesarjev na vsega šest na ekipo. Obljubil je predvsem ostrejši boj proti “tehnološkemu dopingu ” …

Zdaj je spregovoril tudi o tistem klasičnem, ravno tako prepovedanem dopingu. “Nekdanji grešniki v kolesarstvu nimajo kaj iskati. Če bi rekel karkoli drugega, bi to bilo hinavsko. Vsi kolesarji morajo stremeti proti enemu skupnemu cilju, to je kredibilno kolesarstvo. V nasprotnem primeru je vse izgubljeno, ” je za medij Luxemburger Wort dejal Lappartient.

Francoz pa je obenem priznal, da po trenutnih pravilih povratnikom ne more preprečiti vrnitve. Sam bi jim preprečil tudi vrnitev v drugačnih vlogah, ko kolesarsko kariero že končajo. “So kolesarji, ki so jemali prepovedana sredstva in zdaj niso dobrodošli v tem okolju. Temu športu so naredili veliko škodo in zdaj morajo živeti s posledicami, ” je še dodal Lappartient. Na vse to se je odzval tudi nesojeni zmagovalec dirke po Franciji Michael Rasmussen:

“Če bi bil resen, potem bi se takega čiščenja lotil že pri francoskih ekipah, ko je bil predsednik francoskega kolesarske zveze. Lahko bi začel pri Marcu Madiotu, ki je priznal, da je jemal prepovedana sredstva. Kaj pa Contadorjeva mlada ekipa ali Valverdejeva v Murciji? Tu imamo Skeldeja, Sorensena in Holma. Ogromno je takih, ki po Lappartientovem mnenju niso dobrodošli. ” Rasmussen je za konec dodal, da gre pri vsem tem po vsej verjetnosti zgolj za “mešanje zraka ”: “To, kar nam je štiri leta prodajal Brian Cookson.

Značke: Cestno
Komentarji
kovit 16.11.2017 07:52

Zaprejo naj štacuno , bo najboljš!

IZO 16.11.2017 14:23

"Zdaj je spregovoril tudi o tistem klasičnem, ravno tako prepovedanem dopingu."
Kakšen je to, prepovedan doping? A je kakšen dovoljen?smeh

SODROVC 16.11.2017 15:38

@ IZO: dovoljen doping je tisti, ki na tastu ne preseže določene mejne koncentracije v urinu ali krvi. Potem pa čez par let naredijo še B test in športnika izločijo. Svinjarija na kubik. Naj naredijo test in če niso nič odkrili, naj vzorce zavžejo. Itak rečejo, da je bil kontaminiran, če športnika ne želijo izločiti. presenečen

IZO 16.11.2017 17:51

Ne ga srat no...doping=nedovoljeno poživilo! Imaš pa še tehničen, krven in bohved kakšen še...
Ne mešat dovoljenih in nedovoljenih poživil. So res mejne vrednosti, a to niti ni pomembno! Če je kdo pod mejo (pri poživilih), potem to ni doping!

SODROVC 16.11.2017 18:55
@SODROVC:

@ IZO: dovoljen doping je tisti, ki na testu ne preseže določene mejne koncentracije v urinu ali krvi. presenečen

 Ti si samo malce drugače napisal. smeh

-BLAŽ- 16.11.2017 20:32
@SODROVC:

@ IZO: dovoljen doping je tisti, ki na tastu ne preseže določene mejne koncentracije v urinu ali krvi. Potem pa čez par let naredijo še B test in športnika izločijo. Svinjarija na kubik. Naj naredijo test in če niso nič odkrili, naj vzorce zavžejo. Itak rečejo, da je bil kontaminiran, če športnika ne želijo izločiti. presenečen

Kakšne mejne koncentracije? Pri hematokritu ni nobene meje, pa jih še vedno največ pade zaradi eritropoetina. Katero mejno vrednost presežeš s transfuzijo krvi? 
Doping ni samo, da ti nekaj požreš, ampak so tudi prepovedani postopki!

In prav je, da jih pojebe** za nazaj. Vglavnem gre v teh primerih za to, da so uporabljali v času tekmovanja prepovedane stvari, za katere pa so vedeli da jih ne more detektirati dopinški test. 
SODROVC 17.11.2017 10:46

Nekatere snovi so dovoljene v mejnih količinah. O prepovedanih postopkih in o popolnoma prepovedanih drogah nisem govoril. ;) Nisem pisal o tehmološkem dopingu.
Pa doping nima učinkov samo dokler se nahaja vsebnost snovi v telesu. Ima še dolgotranjen vpliv, ki ga snovi povzročijo na sam metabolizrm celic in še kaj drugega se da povedati o tem. 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ