UCI: Nekdanji grešniki niso zaželeni

UCI: Nekdanji grešniki niso zaželeni
15.11.2017 AVTOR: D. Z.
Novi predsednik UCI David Lappartient je zelo dejaven, vsaj z besedami. Govori o spremembah, ki jih želi uvesti ...

Na največjih dirkah bi David Lappartient še zmanjšal število kolesarjev na vsega šest na ekipo. Obljubil je predvsem ostrejši boj proti “tehnološkemu dopingu ” …

Zdaj je spregovoril tudi o tistem klasičnem, ravno tako prepovedanem dopingu. “Nekdanji grešniki v kolesarstvu nimajo kaj iskati. Če bi rekel karkoli drugega, bi to bilo hinavsko. Vsi kolesarji morajo stremeti proti enemu skupnemu cilju, to je kredibilno kolesarstvo. V nasprotnem primeru je vse izgubljeno, ” je za medij Luxemburger Wort dejal Lappartient.

Francoz pa je obenem priznal, da po trenutnih pravilih povratnikom ne more preprečiti vrnitve. Sam bi jim preprečil tudi vrnitev v drugačnih vlogah, ko kolesarsko kariero že končajo. “So kolesarji, ki so jemali prepovedana sredstva in zdaj niso dobrodošli v tem okolju. Temu športu so naredili veliko škodo in zdaj morajo živeti s posledicami, ” je še dodal Lappartient. Na vse to se je odzval tudi nesojeni zmagovalec dirke po Franciji Michael Rasmussen:

“Če bi bil resen, potem bi se takega čiščenja lotil že pri francoskih ekipah, ko je bil predsednik francoskega kolesarske zveze. Lahko bi začel pri Marcu Madiotu, ki je priznal, da je jemal prepovedana sredstva. Kaj pa Contadorjeva mlada ekipa ali Valverdejeva v Murciji? Tu imamo Skeldeja, Sorensena in Holma. Ogromno je takih, ki po Lappartientovem mnenju niso dobrodošli. ” Rasmussen je za konec dodal, da gre pri vsem tem po vsej verjetnosti zgolj za “mešanje zraka ”: “To, kar nam je štiri leta prodajal Brian Cookson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ