UCI: Nikoli nismo ničesar prikrivali!

UCI: Nikoli nismo ničesar prikrivali!
11.10.2012 AVTOR: D. Z.
Po številnih obtožbah in namigovanjih se je oglasil tudi nekdanji predsednik Mednarodne kolesarske zveze Hein Verbruggen, ki je poudaril, da UCI nikoli ni prikrila pozitivnega vzorca Lancea Armstronga.

V Usadinem poročilu, kjer so zbrani dokazi proti Lanceu Armstrongu sicer nikjer ni omenjeno, da je Mednarodna kolesarska zveza zares prikrila pozitivni vzorec Lancea Armstronga z dirke po Švici. Ta naj bi takrat padel na dopinški kontroli, vendar pozitivni vzorec nikoli ni prišel na dan, tako da je Armstrong nemoteno nadaljeval s kariero.

V zameno pa naj bi Armstrong UCI nakazal denar za boj proti dopingu. »Pozitivnega vzorca Lancea Armstronga ni bilo. Zato nimamo kaj skrivati. Do dogovarjanja ni prišlo, saj pozitivnega vzorca ni bilo. Ničesar nismo prikrili in to je najbolj pomembno. Zadovoljen sem, da so pri Usadi zapisali, da nismo ničesar skrili pod mizo, « je zdaj dejal nekdanji predsednik UCI Hein Verbruggen.

Verbruggen je to vlogo opravljal v Armstrongovih najboljših letih in zato so mu velikokrat očitali, da je Teksačanu večkrat pogledal skozi prste. Usada je UCI vseeno očitala, da ni prisluhnila tistim kolesarjem, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil in bili obenem pripravljeni razkriti marsikatere skrivnosti. Med te je uvrstila Landisa, Hamiltona, Jakscheja …

»Proti sistematičnemu dopingu nismo mogli nič narediti, « je dejal Verbruggen. Obenem je še poudaril, da so ga mediji narobe citirali, ko so zapisali, da je dejal: »Ponavljam. Lance ni nikoli jemal nedovoljenih poživil. Nikoli, nikoli, nikoli. « Zdaj je Verbruggen pojasnil, da je sam zgolj poudaril, da Armstrong ni nikoli padel na dopinški kontroli.

vir: cyclingnews.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ