UCI: Nova lestvica s točkami z vseh dirk

UCI: Nova lestvica s točkami z vseh dirk
24.12.2015 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza kljub nasprotovanju agencije ASO napoveduje velike spremembe za sezono 2017. V sezoni 2016 pa začenja z novo lestvico.

Kaj vse se lahko zgodi v sezoni 2017 še ni jasno. Agencija ASO je zagrozila, da bo svoje dirke – med njimi sta tudi Tour de France in španska Vuelta – prijavila kot dirke ekstra kategorije. Zgolj zato, ker se ne strinja z napovedanimi spremembami v elitnem World Touru. Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson pa je zdaj že povedal, da to ne bo mogoče, saj bodo dolžino dirk ekstra kategorije omejili, tako da tritedenskih dirke vsekakor ne bodo mogli prijaviti v to kategorijo.

A to je zgodba, ki se bo dokončno odvila pred sezono 2017. Kaj pa za leto 2016, ki se nezadržno bliža? Tuttobiciweb.it piše, da je UCI pojasnil, da bo prišlo do rahle spremembe. Gre za lestvico. Spet bodo vzpostavili nekdanjo »svetovno lestvico «. Vse skupaj se bo začelo 11. januarja. Lestvica bo podobna teniški. Torej, rezultat, ki ga bo kolesar dosegel ne določeni dirki, bo štel celo leto. Točke bo izgubil, če v naslednji sezoni na tej dirki ne bo dosegel istega rezultata.

To seveda pomeni, da bo preteklo eno leto, preden bo lestvica prišla do izraza. Na tej lestvici bomo dobili pravi dokaz, kdo je zbral največ točk, saj bodo zbrane točke z vseh dirk. Torej z dirk World Toura, nižje rangiranih dirk, svetovnih prvenstev, državnih prvenstev, olimpijskih iger, evropskih iger … Seveda pa bodo še naprej vodili tudi lestvice, ki so že v veljavi. Torej World Tour, Europe Tour … Podobna lestvica je v preteklosti že obstajala, a so potem uvedli Pro Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ