UCI: Vsi vpleteni naj vrnejo denar

UCI: Vsi vpleteni naj vrnejo denar
26.10.2012 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je po skupščini sprejela dokončno odločitev. Lanceu Armstrongu so odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji, teh dosežkov pa ne bodo prisodili nikomur.
S tem bodo nekako označili z dopingom zaznamovanih sedem let kolesarstva. Pri tem kaznovanju Uci ni upošteval pravila zastaranja primera po osmih letih. Uci je še pozval tako Lancea Armstronga kot tudi druge vpletene kolesarje, da vrnejo denar, ki so ga zaslužili z nagradami za osvojena najvišja mesta.

Obenem so iz Ucija v izjavi za javnost sporočili, da bodo ustanovili neodvisno komisijo, ki bo raziskala obtožbe o domnevni podkupljivosti Mednarodne kolesarske zveze. Rezultati preiskave naj bi bili znani najkasneje do 1. junija 2013.

"Danes je kolesarstvo popolnoma drugačen šport kot je bil med leti 1999 in 2005. Kolesarji so zdaj podvrženi najbolj inovativnih in učinkovitim dopinškim kontrolam," je med drugim dejal predsednik Ucija Pat McQuaid, za katerim so težki dnevi. Mnogi so ga namreč pozvali k odstopu. Med drugim tudi Združenje kolesarjev in nekdanji kolesar Greg LeMond.

Z odločitvijo, da prvih mest na sedmih Tourih ne bodo prisodili nikomur, so se stirnjali tudi organizatorji dirke po Franciji. "Ta odločitev povsem sovpada z željo, ki smo jo pred desetimi dnevi izrazili organizatoji," so pri agenciji ASO zapisali v izjavi za javnost.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ