Udarec po koncu dirke in opravičilo

Udarec po koncu dirke in opravičilo
03.10.2019 AVTOR: DZ

Enodnevno dirko Munsterland Giro je v dežju dobil Jose Alvaro Hodeg. V sprintu pa je prišlo do padca in kasneje prepira med Senechalom in Walscheidom.

Na dirki ekstra kategorije Munsterland Giro so se kolesarji spopadali z močnim dežjem. Na dirki so bili številnih vrhunski kolesarji. Tudi mladin Mathieu Van der Poel, ki je okrog 60 kilometrov pred ciljem 193 kilometrov dolge preizkušnje večkrat napadel. Poskrbel je za selekcijo, a odločilne akcije vseeno ni uspel izpeljati. Na koncu smo videli sprint, v katerem so prevladovali kolesarji moštva Deceuninck Quick Step. Pripravili so odlično izhodišče za sprint Joseju Alvaru Hodegu.

Kolumbijec je prišel do zaslužene zmage. Drugi je bil Pascal Ackermann, tretji Tim Merlier, četrti Fernando Gaviria in peti Max Walscheid. Tik pred samim sprintom najboljših pa je prišlo do padca. Na tleh se je znašel Hodegov zadnji pomočnik Florian Senechal. Po cilju pa so kamere posnele njegovo reakcijo. Medtem ko je Walscheid odgovarjal na vprašanja novinarja, ga je Senechal udaril po čeladi.

Očitno je menil, da je do padca prišlo prav zaradi petouvrščenega kolesarja Sunweba. Na počasnem posnetku se vidi, da se je Senechal umaknil, potem ko je opravil svoje delo za Hodega. Pri tem je pogledal na desno stran, Walscheid pa je mimo njega pripeljal po levi strani. Senechal se je s sprednjim obročem dotaknil Walscheidovega kolesa in padcu se ni mogel izogniti. Po Senechalovi potezi po cilju so ga kolegi hitro umaknili. Kasneje se je Francoz tudi opravičil:

“Iz srca se opravičujem Maxu Walscheidu in Sunwebu, moji ekipi in navijačem. Kar sem storil po dirki je povsem nesprejemljivo in ne prikazuje, kakšen sem v resnici. Resnično mi je žal za vse to.” Iz moštva Deceuninck Quick Step so sporočili, da bodo ta primer obravnavali interno. Kolesarja so finančno kaznovali, denar pa bodo namenili v dobrodelne namene.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ