Ujetih 30 Tourov v fotografiji in besedi

Ujetih 30 Tourov v fotografiji in besedi
04.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Od leta 1990 do leta 2019. Kako je fotograf Stefano Sirotti v tem času doživljal dirko po Franciji v živo, s fotoaparatom, na francoskih cestah.

Stefano Sirotti je italijanski fotograf, ki je vsako leto prisoten na praktično vseh največjih kolesarskih dirkah. Fotograf je bil že njegov oče Emanuele in leta 1977 rojeni Stefano je šel po njegovih stopinjah. Med drugim je bil kot fotograf prisoten na 28-ih dirkah po Italiji, 30-ih dirkah po Franciji in 17-ih dirkah po Španiji.



Vsako leto je na klasikah, kot so Liege-Bastogne-Liege, Milano-Sanremo, dirka po Lombardiji, dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix … Največkrat je torej obiskal največjo tritedensko dirko Tour de France. Zato se je ob tem osebnem jubileju odločil, da izda posebno knjigo, z naslovom: 30-krat na Touru.

Soavtor knjige je tudi Alessandro Freschi. "Skupek težkega pričakovanja, čustev, veselja in bolečine. Prizorišče epskih bojev, neverjetnih krajev in proslavljanja," je med drugim v sporočilu za javnost zapisal Sirotti. Pravi, da lahko pričakujemo fotografije tudi z znamenitih prelazov, kot so Galibier, Izoard, Ventoux, Tourmalet ...



Svoje so pridodali še nekateri znani fotografi, kot je na primer Bettini, obenem pa ne manjkajo niti zgodbe iz zakulisja s strani kolesarjev, kot so Miguel Indurain, Fabian Cancellara, Claudio Chiapucci, Gilberto Simoni, Vittorio Adorni …

Cena 252 strani dolge knjige znaša 25 evrov.

Naročite pa jo lahko na krisseditore@libero.it.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ