Ukradli 16 Specializedov v vrednosti 160 tisoč dolarjev

Ukradli 16 Specializedov v vrednosti 160 tisoč dolarjev
17.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Na sedežu tovarne Specialized so nepridipravi vlomili in ukradli za kar 160 tisoč ameriških dolarjev koles in opreme.

Morgan Hill, Kalifornija. Tam je Specializedov sedež in v soboto je prišlo do vloma v prostore tega podjetja, v katerem imajo tudi svojevrsten muzej. Od tam naj bi ukradli kar 16 koles. Med drugimi tudi Saganovo kolo S-Works Roubaix, s katerim je leta 2018 dobil veliko klasiko Pariz-Roubaix.

Takrat je Sagan do zmage prišel tako, da je napadel dobrih 50 kilometrov pred ciljem, potem pa v sprintu ugnal zadnjega izmed ubežnikov Silvana Dillierja. Med ukradenimi kolesi so tudi Venge, ki ga je Sagan uporabljal na Touru 2019, pa v rumeno pobarvani Tarmac, s katerim je na Touru 2010 blestel Fabian Cancellara.

Izmaknili tudi to kolo za vožnjo na čas Shiv, s katerim je Tony Martin osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Londonu. Poleg teh so ukradli tudi gorsko kolo Epic, s katerim je do olimpijskega zlata v Londonu prišel Jaroslav Kulhavy. Tudi lastnik podjetja Mike Sinyard je ostal brez dveh posebej zanj izdelanih Stumpjumpersov.

Policija je potrdila, da je do kraje prišlo v soboto, 12. decembra. Pri tem naj bi nepridipravi uporabili dva avtomobila. Specialized zdaj ponuja 25 tisoč ameriških dolarjev za uporabne informacije, ki bi policiji pomagale priti do ukradenih koles in vlomilcev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ