Ukradli podatke o Froomovih 'številkah'

Ukradli podatke o Froomovih 'številkah'
14.07.2015 AVTOR: D. Z.
Glavni mož moštva Sky Dave Brailsford je ob dnevu premora novinarjem razkril, da naj bi nekdo udrl v njihov računalniški sistem in prišel do nekaterih podatkov.

Glavni mož moštva Sky Dave Brailsford je razkril, da so ukradli podatke o Froomovih treningih. Brailsford je namignil, da naj bi te podatke ukradli Skyevi kritiki, ki bi radi Frooma prikazali kot kolesarja, ki je do rezultatov prišel s pomočjo prepovedanih sredstev. »Mislimo, da je nekdo vdrl v naš sistem in prišel do podatkov o Chrisovih treningih. Zdaj smo vpletli tudi odvetnike, « je dejal Brailsford.

Sicer pa so številni mediji že leta 2013 pozivali ekipo, naj objavi podatke o Froomovih predstavah in pri Skyu so novinarjem L'Equipa tudi izdali podatke do leta 2011. Takrat so strokovnjaki potrdili, da bi Froome vse to lahko dosegel brez jemanja nedovoljenih sredstev. V ponedeljek zvečer se je na youtubu pojavil video posnetek s predlanske etape na Mont Ventoux. Takrat je Froome z neverjetnimi napadi prišel do etapne zmage.

Na ta posnetek so dodali grafiko, in sicer število obratov, vate in hitrost, ki jih je dosegal Froome. Video se je prek družabnih omrežij hitro razširil in hitro so se začeli očitki. Med njegovimi znamenitimi napadi namreč ni prišlo do večjega povišanja srčnega utripa. Pri Skyu so poskrbeli, da so video posnetek z youtuba umaknili, vseeno pa so potem že prišli novi spletni naslovi, kjer si lahko ta posnetek ogledate. Tudi na vimeu.

Preostale ekipe so se med drugim pritožile tudi nad voznim parkom moštva Sky, ki naj bi štel tudi do 30 vozil in naj bi tako v bližini hotela zasedli večino površin. Glede na predstavo Frooma v prvi pirenejski etapi lahko od zdaj naprej pričakujemo številna namigovanja o jemanju prepovedanih sredstev.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ