Ukradli tlakovce, pustili umazanijo

Ukradli tlakovce, pustili umazanijo
10.04.2024 AVTOR: DZ, vir: Les Amis de Paris-Roubaix / twitter

Neprofitna organizacija Les Amis de Paris-Roubaix, ki skrbi za tlakovane odseke po katerih poteka Pariz-Roubaix je objavila fotografiji iz odseka Carrefour de l’Arbre.

Les Amis de Paris-Roubaix. Gre za organizacijo, ki skrbi za tlakovane odseke. Vsako leto se člani te organizacije potrudijo in očistijo odseke v dneh in mesecih pred dirko Pariz-Roubaix. Ne samo, da gre za čiščenje, gre tudi za restavriranje tlakovanih odsekov.

Veliko tlakovcev postavijo na svoje mesto, dodajo nove, če je treba. Seveda pa morajo poskrbeti za odseke tudi takoj po dirki. Zdaj so objavili fotografijo z zadnjega izmed treh odsekov, ki so označeni s petimi zvezdicami - torej enega izmed treh najtežjih. Govorimo o odseku Carrefour de l’Arbre. Je četrti odsek na 242, kilometru dirkanja. Dolg je 2,1 km.

Na fotografiji je vidno, kakšna luknja je nastala na določenem mestu. Zakaj? Tu je odgovor na twitterju: “Tlakovce iz odseka Carrefour de l’Arbre so po dirki ukradli. Poleg tega je tam bilo tudi veliko smeti. Smešno.” Že v preteklosti smo pisali, da mnogi gledalci za spomin jemljejo tlakovce, a dejstvo je, da s tem delajo škodo, ki jo morajo potem seveda pri Les Amis de Paris-Roubaix popraviti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ