Ulissi napovedal prihod na dirko po Sloveniji

Ulissi napovedal prihod na dirko po Sloveniji
30.04.2012 AVTOR: D. Z.
V italijanski mesečni reviji Bicisport so novinarji nekaj prostora namenili tudi pripravam italijanske reprezentance, ki je še pred začetkom klasik skupaj opravila nekaj treningov.
Ulissi ni bil povabljen na zbor
Na tem zboru je bilo kar 12 profesionalnih kolesarjev, selektor Paolo Bettini pa je zraven povabil še tri mlajše člane in tri mladince. Mladi so se tako lahko učili od najboljših, najizkušenejših. A med povabljenimi ni bilo zmagovalca dirke po Sloveniji Diega Ulissija. Bettini je takoj umiril strasti in je poudaril, da Ulissija ni povabil, ker živi zelo blizu in je vedel, da se jim bo mladi italijanski up ravno tako pridružil.

Na ta način je lahko povabil enega kolesarja več. "Državna reprezentanca je za Ulissija drugi dom in zanj bo tukaj vedno prostor. Ko me je vprašal, če se lahko stušira v hotelu, sem mu tudi zato predal kar ključe moje sobe," je za Bicisport dejal Bettini in dodal: "On je eden izmed tistih, ki bi jih imel v ekipi za olimpijske igre in za svetovno prvenstvo. Za olimpijske igre, ker je hiter in prebrisan, za svetovno prvenstvo pa zato, ker je dober na vzponih."

Slovenija kot priprava
In tako je bil Ulissi tudi na skupinski fotografiji edini kolesar, ki ni nosil dresa italijanske reprezentance, ampak je poziral v dresu svojega moštva Lampre. Ulissi pa je za Bicisport razkril, na katerih dirkah naj bi v tej sezoni nastopil. Med drugim je omenil tudi dirko po Sloveniji, kar pomeni, da si očitno želi ubraniti lansko zmago in se prav s to dirko pripraviti na zahtevno državno prvenstvo, ki bo tokrat v Trentinu.

"V glavi imam svetovno prvenstvo. Tudi zato, ker menim, da bo to zelo težka dirka. Obenem menim, da bo dirka na olimpijskih igrah prehitra in bi ob normalnem poteku sezone v London prišel preveč utrujen. Če nastopim na Giru, potem pa še na dirki po Sloveniji in državnem prvenstvu, bom konec julija mrtev," je dejal 175 centimetrov velik in 61 kilogramov težak Ulissi in dodal: "Ne skrbite. Majico italijanske reprezentance bom spet oblekel. Ko bo šlo zares, bom zraven." A Ulissija na dirki po Sloveniji čaka precej daljši kronometer kot na lanski dirki, obenem pa tudi zahtevnejša konkurenca.

vir: Bicisport
foto: sirotti
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ