Ulissi: Letos bo drugače

Ulissi: Letos bo drugače
13.06.2012 AVTOR: D. Z.
Na dirko po Sloveniji se vrača tudi lanski zmagovalec Diego Ulissi, ki se dobro zaveda, da ga letos čaka težko delo, če želi ponoviti lanski rezultat.
Diego Ulissi bo kot lanski zmagovalec imel čast nositi številko ena. Poleg Ulissija bodo v dresu Lampreja-ISD še Anacona Buts, Kvačuk, Krivcov, Malori, Righi in Spezialetti.

"Lani sem na dirki po Sloveniji doživel neverjetno izkušnjo. Dirko po Italiji sem končal v dobri formi in v Slovenijo sem prišel poln zagona," je pred vrnitvijo na slovensko preizkušnjo dejal dvakratni svetovni prvak pri mladincih in lani zmagovalec 17. etape na dirki po Italiji.

"Bil sem konkurenčen in za mano je bilo zares čarobno obdobje, ki sem ga začinil z zmago v skupnem seštevku. Tokrat bo trasa drugačna, še posebej zato, ker zadnji dan na sporedu tudi kronometer. To bo samo dan po najtežji etapi do Škofje Loke. Ta se ne bo končala na vrhu vzpona, vendar sem prepričan, da bo to ključna etapa," je še zaključil Ulissi.

Da je ekipa za dirko po Sloveniji sestavljena tako, da bo Ulissiju pomagala pri branjenju zmage, je potrdil tudi športni direktor Piovani.

Končni vrstni red dirke po Sloveniji 2011
1. Diego Ulissi (Ita) Lampre-ISD 13:42:46
2. Radoslav Rogina (Hrv) Loborika +0:36
3. Robert Vrečer (Slo) Perutnina Ptuj 0:43
4. Luca Ascani (Ita) D'Angelo & Antenucci 1:00
5. Simon Špilak (Slo) Lampre-ISD 1:13
6. Kristjan Koren (Slo) Liquigas-Cannondale 1:27
7. Carlos Sastre (Špa) Geox-TMC 2:23
8. Matija Kvasina (Hrv) Loborika 2:25
9. Nicki Sorensen (Dan) Saxo Bank-SunGard 2:51
10. Vladimir Kojev (Bul) Konya Torku 3:01

foto: sirotti
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ