Ulissiju spektakel na Sveti Gori, Pogačar ostaja v zelenem

Ulissiju spektakel na Sveti Gori, Pogačar ostaja v zelenem
12.06.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Četrta etapa 27. dirke Po Sloveniji je navdušila v vsej svoji veličini – z zahtevno traso, odličnimi navijači ter seveda izjemnim bojem na Sveto Goro.

Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) – do jutrišnjega prihoda v Novo mesto še vedno aktualni zmagovalec dirke – je osvojil zmago pred Tadejem Pogačarjem, tretji pa je v času zmagovalca Matteo Sobrero (Astana – Premier Tech).


Kraljevska etapa od Ajdovščine do Nove Gorice oz. Svete Gore je zares »razočarala« samo v eni stvari – množica navijačev je namreč pričakovala napad in zmago Tadeja Pogačarja, a vseeno smo doživeli pravi spektakel. Dirkanje čez kar pet kategoriziranih vzponov se je stopnjevalo do vrhunca v zadnjih dveh kilometrih, zloglasnega zaključka strmega vzpona, ki je v preteklosti samo enkrat gostil dirko. Ubežniki so bili že pred tem ujeti, vodilna skupina pa se je hitro razrečila in proti vrhu so v boj za zmago krenili štirje kolesarji. Med njimi kar trije iz ekipe UAE, poleg Ulissija in Pogačarja še Rafal Majka, ter na koncu tretji Sobrero. Sprva je kazalo, da je Ulissi v težavah, a je priključil in tik pred koncem je odpadel Majka. 100 m do cilja je Ulissi napadel in dobil šprint, ali mu je Tadej prepustil zmago ali ne, ne bomo nikoli izvedeli.

»Zmaga je prišla kot naročena, z njo bo selektor reprezentance videl, da sem resen kandidat za olimpijske igre,« je poveda Ulissi, ki vedno rad dirka v Sloveniji in je na tej dirki že slavil.


Zadovoljen je bil tudi Tadej, ki je s tem praktično osvojil dirko in gre lahko v Novo mesto v stilu parade šampionov: »Razplet je v redu! Danes je bila izvrstna etapa za nas, to je res super izid. Forma je dobra, lahko smo ponosni, zvečer bomo proslavljali.«

Priznanja najboljšim na etapi je podelil častni gost, slovenski predsednik Borut Pahor.

Ulissi in Sobrero sta se z današnjim uspehom povzpela na drugo oz. tretjo mesto v skupnem seštevku, še včeraj drugi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) pa je danes zaostal, a ubranil rdečo majico. V slovenskih rokah sta tudi preostali dve majici, modro vodilnega v gorskih ciljih ima Tadej (nosil jo bo Majka), bela majica mladega kolesarja pa je v rokah Kristjana Hočevarja (Adria Mobil Cycling).

Etapa pa ima še enega zmagovalca – navijače, ki so se pričakovano zbrali v tisočih in na nekaterih odsekih dirke je bilo vzdušje res kot na Touru.

Video povzetek 4. etape

Značke: Dirka po Sloveniji
Ključne besede:
Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ