Ullrichu prepovedali na rekreativne dirke

Ullrichu prepovedali na rekreativne dirke
14.02.2012 AVTOR:
Potem, ko so ga šele po šestih letih na Mednarodnem športnem razsodišču spoznali za krivega, se je Nemška kolesarska zveza odločila, da Janu Ullrichu prepove nastopanje na rekreativnih maratonih.
Jan Ullrich je bil šele po šestih letih spoznan za krivega. Pri Mednarodnemu športnemu razsodišču so ga, čeprav se je Nemec že upokojil, kaznovali z dvema letoma prepovedi nastopanja. Ullrich naj bi sodeloval z Eufemianom Fuentesom in si do boljših rezultatov pomagal z nedovoljeno transfuzijo.

Ullrich se je v izjavi za javnost za sodelovanje s Fuentesom že opravičil. A pri Nemški kolesarski zvezi z dveletno prepovedjo nastopanja, ki za upokojenega Ullricha ne predstavlja praktično nobene ovire, očitno niso zadovoljni. Ullrich se je v zadnjem času udeleževal rekreativnih maratonov po vsem svetu in pri Nemški kolesarski zvezi so se odločili, da nekdaj izjemnega kolesarja še dodatno kaznujejo.

Prepovedali so mu nastopanje na rekreativnih dirkah, ki so registrirane pri njihovi zvezi. Ullrichov svetovalec Nier Falk je poudaril, da bodo pri tem glavno vlogo odigrali predvsem organizatorji posameznih maratonov. "Ni treba, da ga imajo med uvrščenimi," je dejal Falk.

Ullrichov sponzor je namreč proizvajalec šamponov Alpecin, ki prav s pomočjo nekdanjega zmagovalca Toura s kampanjo, imenovano "Doping za lase" oglašuje svojo linijo šamponov. Prav zaradi sponzorja bi moral Ullrich avgusta nastopiti na "Kolesarskemu dnevu" v Bielefeldu.

Prej omenjeni Nier je poudaril, da Ullrich tam ne bi nastopal kot kolesar, ampak kot "Ambasador amaterskega kolesarstva": "Zato si res ne morem predstavljati, da Jana ne bo na startu v Bielefeldu."

foto: http://www.janullrich.de
vir: cyclingnews.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ