Umag v znamenju padcev in Marka Kumpa

Umag v znamenju padcev in Marka Kumpa
04.03.2015 AVTOR: D. Z.
Dvakrat je bil že najboljši v sprintu, a so se za zmago udarili ubežniki. Tokrat pa je Marku Kumpu vendarle uspelo. V Umagu je bil najboljši.

Dirka v Umagu je bila dolga 157 kilometrov. Start in cilj je gostil Stella Maris. Zmage iz lanskega leta Matej Mugerli ni branil, saj je zbolel. Zato pa tudi po treh izvedbah dirke zmagovalec prihaja iz Adrie Mobila. Leta 2013 je sprint dobil Aljaž Hočevar, lani je Mugerli z izjemno akcijo v zadnjih kilometrih slavil zasluženo zmago, letos pa so se zmage spet veselili pri Adriji Mobilu.

Tudi tokrat je zmagovalca določil sprint večje skupine okrog 30 kolesarjev. V tem sprintu je bil najmočnejši Marko Kump, ki je na prvih dveh dirkah v sezoni obakrat dobil sprint glavnine. A na obeh dirkah so se za zmago udarili ubežniki. Tokrat pa se je Kumpu izšlo. Dobil je priložnost, da se bori za zmago in v sprintu je to povratnik v Adrio Mobil znal izkoristiti. Najbolj ga je ogrozil Azerbajdžanec Maksim Averin, sicer član moštva Synergy Baku. Tretji je bil Rus Sergej Nikolajev.

Aldo Ilešič je bil 10., Jan Tratnik 12., Andi Bajc 18., Martin Otoničar 23., Kristjan Fajt pa 27. Sicer pa je predvsem zadnji krog minil v znamenju padcev, kar je v izjavi za spletno stran moštva Adria Mobil povedal tudi Marko Kump: »Vsi smo pod vtisom padcev, ki so se dogajali zadnji krog, zato ima moja zmaga grenak priokus. Skrbi me za Rada in upam, da bo z njim vse OK. Sicer sem z dirko zadovoljen. Fantje se vlekli skoraj ves zadnji krog in mi omogočili dobro izhodišče za sprint. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ