Umag: Tilen Finkšt začel s sedmim mestom

Umag: Tilen Finkšt začel s sedmim mestom
28.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Adria Mobil / Sportida

Pa se je začela tudi sezona za slovenske kontinentalne ekipe. Po tradiciji so prve dirke v hrvaški Istri. V Umagu je bil najboljši Slovenec Tilen Finkšt.

Z dirko Umag Trophy so mnogi kolesarji kontinentalnih ekip začeli sezono. Adria Mobil je sicer že nastopala v Turčiji, mnogi ostali pa še niso imeli tekmovalnih kilometrov v nogah. Dirka v Umagu je sicer krožna in bolj ali manj ravninska.

V preteklosti smo največkrat videli sprint glavnine za zmago, pogosto pa smo videli tudi številne padce. Dirka je bila dolga 142 kilometrov. Na koncu je res prišlo do sprinta glavnine. Najmočnejši je bil po dobrih treh urah dirkanja Matthew Brennan. Član razvojne ekipe Visma Lease a Bike je premagal Francoza Noaja Isidora. Ta vozi za razvojno ekipo Decathlon AG2R La Mondiale. Če je zmagovalec star 18 let, drugovrščeni pa 19 let, potem je tretje mesto osvojil izkušenejši Jakub Mareczko.

29-letni Italijan vozi za Corratec Vini Fantini. Sledili so Lorenzo Conforti, Riccardo Verza, Dominik Neuman in na sedmem mestu Tilen Finkšt iz Adrie Mobila. Ta ekipa je imela na desetem mestu še enega predstavnika. To je Barnabas Peak. Enajsto mesto je osvojil član Save iz Kranja Mihael Štajnar. Naslednja dirka bo na sporedu v nedeljo. Kolesarji se bodo preizkusili na dirki za VN Poreča.

Letos so organizatorji izpeljali tudi žensko različico dirke Umag Trophy. Dolga je bila 114 kilometrov. Prva štiri mesta so osvojile Italijanke. Zmagala je Sara Fiorin iz razvojne ekipe UAE. Michela De Grandis je bila druga, tretja pa Emma Bernardi. Najboljša slovenska predstavnika je bila Hana Žumer na 18. mestu. 21. je bila Urška Pintar. Obe sta članici moštva BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ