Umag: Za tri slovenske ekipe se začenja nova sezona

Umag: Za tri slovenske ekipe se začenja nova sezona
28.02.2022 AVTOR: DZ, foto: Sportida

2. marca v Umagu bodo številne kontinentalne ekipe začele novo sezono. Tudi Slovenske. Tu je sporočilo iz Adrie Mobila, ki se tudi pripravlja na začetek sezone 2022.

Trofej Umag. Zdaj že tradicionalna dirka uživa status ene izmed preizkušenj, ki potekajo v idealnem obdobju za kontinentalne ekipe. Sezona se nekako začenja, obenem pa ni prav veliko dirk na tej ravni. In tako se organizatorji ponavadi ukvarjajo s sladkimi skrbmi, saj imajo skorajda vedno preveliko število prijavljenjih ekip. Tokrat jih bo na 154 kilometrov dolgi dirki kar 30.

Prijavljene so tudi slovenske ekipe: Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj in MebloJogi Pro-concrete. Na startu naj bi bilo kar 23 slovenskih kolesarjev. Iz Adrie Mobila so sporočili, da bodo njihove barve - kot je na fotografiji opazno so nekoliko spremenili drese - branili David Per, Boštjan, Murn, Jaka Špoljar, nova okrepitev iz Ljubljane Gusto Santica Tilen Finkšt, Aljaž Jarc in Viktor Filutás. In še napoved v sporočilu za javnost:

"Na ne preveč zahtevni progi veliko tekmovalcev začuti, da se lahko borijo za zmago predvsem, ker je zadnji del dirke speljan navzdol. Ozke istrske ceste ne prenesejo sprint tako velike glavnine in padci so neizbežni." V preteklosti so to dirko izmed Slovencev dobili Aljaž Hočevar, Matej Mugerli, Marko Kump in Rok Korošec. Lani je zmagal Jakub Mareczko, predlani Olav Kooij. Izmed vidnejših tujih ekip bodo na startu tudi Bardiani CSF Faizane ter razvojne ekipe Jumbo Visma, EF Education in Astana.

Startna lista sicer še ni povsem potrjena, a tu so okvirne postave slovenskih moštev
Adria Mobil: David Per, Boštjan, Murn, Jaka Špoljar, Tilen Finkšt, Aljaž Jarc in Viktor Filutás.
Ljubljana Gusto Santic: Blaž Avbelj, Matic Maček, Viktor Potočki, Žiga Jerman, Teo Pečnik in Adam Jordan.
KK Kranj: Luka Ziherl, Jaka Vovk, Luka Turkulov, Maks Cvjetičanin, Bine Lotrič in Andrej Černe.
MebloJogi Pro-concrete: Marko Pavlič, Matic Žumer, Luka Vrhovnik, David Gregorič, Žan Gorjanc in Mihael Štajnar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ