Upam, da so se ostale ekipe končno prebudile

Upam, da so se ostale ekipe končno prebudile
19.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Upam, da je ta prikaz moči Jumba Visme končno prebudil ostale ekipe in da česa takega v prihodnosti ne bomo več pogosto videvali," pravi Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin je na presenečenje mnogih in po prepričanju mnogih predčasno končal kariero. Nazadnje je bil član moštva Jumbo Visma. Po umiku se Nizozemec vrača na največje dirke, tokrat kot strokovni sodelavec televizije NOS.

Poleg citata, ki ste ga že lahko prebrali je Dumoulin še dodal: "Zdi se mi kar mogoče, da bi se ta prevlada nadaljevala tudi v naslednjih sezonah. Je pa res, da je v tej sezoni Jumbo Vismi vse uspevalo." Na dirki po Španiji se je ta prevlada še bolj pokazala. Jumbo Visma je bila premočna za vse. Kolesarji so letos osvojili vse tri tritedenske dirke in tudi lepo število krajših etapnih preizkušenj.

"Največja razlika med Jumbo Vismo in ostalimi ekipami je ta, da imajo pri Jumbo Vismi v mislih vseskozi vizijo in cilj. Poleg tega je ekipa zelo strukturirana. Načrt so zelo natančno opredelili," je povedal Dumoulin in dodal: "Pri tem je treba zelo podrobno razmišljati. Pri načrtovanju gredo v največje podrobnosti, tako da poskrbijo, da kolesarji na start tritedenske dirke pridejo optimalno pripravljeni. Zdi se, da ostale ekipe do uspehov pridejo bolj po naključju kot po zaslugi skrbnega načrtovanja."

A vendar so bili letos nadvse uspešni tudi pri moštvu UAE Team Emirates. Spet je blestel Tadej Pogačar. Najprej na enodnevnih dirkah, pa tudi na etapnih preizkušnjah, vključno z dirko po Franciji. Zdi pa se, da je prav Pogačar tisti, ki lahko ogrozi prevlado Jumbo Visme na največjih dirkah, vključno z dirko po Franciji. Po dveh zmagah je bil v zadnjih dveh letih dvakrat drugi. Obakrat je zaostal za Jonasom Vingegaardom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ