Ura resnice v Franciji: Roglič ob 15:09

Ura resnice v Franciji: Roglič ob 15:09
09.03.2021 AVTOR: DZ, foto: ASO

Primož Roglič je edini Slovenec, ki nastopa na dirki Pariz-Nica. In danes je zanj, tako kot za preostale favorite za končno zmago zelo pomemben dan. Kronometer. Roglič ob 15:09.

Po dveh dneh dirkanja kljub opozorilom na sicer sprinterske, a pasti polne etape do večjih razlik med favoriti ni prišlo. Že prvi dan je padel in odstopil Richie Porte, vsi ostali pa so prestali preizkušnje, se tudi izognili nekaterim padcem.

Med te lahko štejemo Primoža Rogliča. Dirka se bo sicer odločila s prihodom v Nico, a danes je pred kolesarji vsekakor pomemben dan. Ura resnice, ki bo sicer precej krajša od ene ure. Pa vendarle bi lahko prinesla spremembe. Govorimo o 14,4 km dolgi vožnji na čas v Gienu. Mesto bo gostilo start in cilj. Kronometer v prvi polovici dirke je lahko še bolj nepredvidljiv. Trasa ni posebej zahtevna.

Po dveh kilometrih se bodo kolesarji rahlo povzpeli, potem pa bo sledila “francoska” ravnina. Torej, nekoliko razgiban teren, a kljub temu bodo kolesarji lahko razvili visoke hitrosti. Zaključek pa bo drugačen. Govorimo o štiristo metrih vzpona. Kljub temu bi morali v ospredju biti mojstri za vožnjo na čas. Med te spada Rohan Dennis, ki je osvojil že dva naslova prvaka. Pa Victor Campenaerts, Remi Cavagna, Luke Durbridge, Bob Jungels, Tony Martin, Jos Van Emden …

In seveda tudi Primož Roglič, ki bo letos prvič na tekmovanju preizkusil “kozo” znamke Cervelo. Vožnjo na čas bo ob 13:07 odprl Maxime Bouet. Kmalu za njim, že ob 13:19 bo na progo šel Rohan Dennis. Primož Roglič se bo s progo soočil ob 15:09. Kot zadnji bo startal vodilni v skupnem seštevku Michael Matthews. Ob 15:45 bo startal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ