Uradno. Sky bo že pred Girom postal INEOS

Uradno. Sky bo že pred Girom postal INEOS
19.03.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Prav dolgo Dave Brailsford ni iskal novega sponzorja. Sky se umika, prihaja pa INEOS, o katerem smo že poročali.

Sponzor Sky je konec leta sporočil, da se umika iz kolesarstva, zdaj pa je najbogatejše moštvo v kolesarski karavani očitno rešeno. Glavni menedžer Dave Brailsford je našel, tako kot smo že pisali našel novega vlagatelja. To bo INEOS, podjetje, ki je v večinski lasti najbogatejšega Britanca Jima Ratcliffa. INEOS bo prevzel podjetje, ki vodi kolesarsko moštvo. To je Tour Racing Limited. Do preimenovanja pa bo prišlo zelo hitro.

Ekipa načrtuje, da bi pod novim imenom nastopala že 2. maja, ko se začne dirka po Yorkshiru. "Kolesarstvo je vzdržljivostni in taktike poln šport, ki še pridobiva na popularnosti. Obenem je vse bolj priljubljen med ljudmi, ker gre za zdravo gibanje skupaj z manjšanjem onesnaženosti. Pri INEOS-u smo navdušeni, da bomo vodili tako profesionalno ekipo," je v izjavi za javnost dejal Jim Ratcliffe.

"To je odlična novice za ekipo, navijače in za šport. Zdaj je konec negotovosti. Verjamem, da smo v Jimu Ratcliffu in Ineosu našli pravega partnerja, ki nas bo z vizijo, strastjo in inovativnostjo vodil k še večjim uspehom," pa je dejal glavni menedžer Dave Brailsford. Kako pa bodo med samo sezono izpeljali to menjavo sponzorja in imena? V izjavi za javnost tega niso razkrili. Zanimivo. Dirka po Romandiji se bo namreč začela 30. aprila in bo trajala vse do 5. maja. To bi pomenilo, da bi morali kolesarji med samo dirko zamenjati drese, ekipa uradno ime, statistikom in spletnim stranem, ki se s takimi podatki ukvarjajo, pa bi to tudi prineslo obilico težav.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ