Uradno: Armstrong kaznovan. V kolesarstvu nima kaj iskati!

Uradno: Armstrong kaznovan. V kolesarstvu nima kaj iskati!
22.10.2012 AVTOR: D. Z.
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Pat McQuaid je na novinarski konferenci potrdil, da bo UCI Lanceu Armstrongu odvzel vseh sedem zmag na dirki po Franciji.
"UCI bo Lancea Armstronga kaznoval in bo uveljavil kazni, ki so jih predlagali pri Usadi. Kaznovaili ga bomo s prepovedjo nastopanja na kolesarskih dirkah, odvzeli pa mu bomo tudi sedem zmag na dirki po Franciji. Lance Armstrong v kolesarstvu nima kaj iskati," je dejal Pat McQuaid.

Dodal je še, da se UCI strinja s kaznimi, ki jih je pričam in skesancem dodelila Usada: "UCI se jim zahvaljuje za njihove zgodbe. Kolesarstvo je prepotovalo dolgo pot. Sam pa kot predsednik zveze nimam namena odstopiti." McQuaid je poudaril, da v preteklosti niso imeli tako naprednih kontrol, da bi lahko Armstronga kaznovali že prej:

"Potem bi bilo veliko manj dopinga. Žal mi je, da nismo mogli ujeti prekleto vsakega in ga že takrat odstraniti." Obenem pa je McQuaid priznal, da UCI ničesar ne skriva in da zloglasna donacija Lancea Armstronga nima ničesar skupnega z morebitnim prikrivanjem pozitivnega vzorca.

"Ne poskušajte najti povezave med sumljivim vzorcem in donacijo. On ni oddal pozitivnega vzorca." Tudi nekdanji predsednik Hein Verbruggen je bil večkrat omenjen v poročilu, vendar je McQuaid poudaril, da Usada ni predstavila trdnih dokazov, da je bil Verbruggen resnično vpleten v kakršnokoli prikrivanje pozitivnih vzorcev.

"Kar me moti je to, da bi morali športniki prevzeti več odgovornosti. Oni so tisti, ki sprejmejo odločitev in si v roko zapičijo iglo. To odgvoornost prenašati na krovno organizacijo je narobe."

Več kasneje ...

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ