Uradno: Chris Horner prihaja na Dirko po Sloveniji!

Uradno: Chris Horner prihaja na Dirko po Sloveniji!
09.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Lanski zmagovalec Vuelte je moral zaradi poškodbe močno spremeniti program dirk, v Sloveniji pa bo nastopil v okviru priprav na letošnji Tour.
42-letni veteran je aprila na treningu ob jezeru Como doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je utrpel počena pljuča, več zlomljenih reber in odrgnine po glavi.

Horner bi moral nastopiti na Giru, vendar je zaradi nesreče ostal brez nastopa na rožnati pentlji. Ker je njegovo okrevanje potekalo zelo dobro, so se v Lampreju odločili, da bo del njihove ekipe na francoskem Touru.

Sprva so načrtovali, da naj bi Američan nastopil na Dirki po Švici, ki se bo začela 14. junija, nato pa so njegov program prilagodili in se raje osredotočili na trening.

Horner pred štartom Toura v Yorkshireju potrebuje nekaj dirkalnih dni v nogah, zato bo formo prišel pilit na letošnjo Dirko po Sloveniji. Tako Lampre na dirko prihaja z izjemno močno zasedbo, v kateri bo glavni zvezdnik Diego Ulissi, tudi Horner pa bi se lahko boril za najvišja mesta v skupnem seštevku.

Spomnimo, Horner je bil po zmagi na lanski Vuelti dolgo časa brez ekipe, priložnost za nadaljevanje v WorldTouru pa mu je ponudil novi menedžer ekipe Lampre – Merida Brent Copeland.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ