Uradno: Dirko po Hrvaški odpovedali, napovedali Cro Race

Uradno: Dirko po Hrvaški odpovedali, napovedali Cro Race
18.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Že dlje časa je jasno, da sta se organizatorja dirke Tour of Croatia sprla in spor je šel celo na sodišče. Zdaj je jasno, da dirke, ki bi morala biti aprila ne bo.

Na UCI koledarju dirk je bila dirka Tour of Croatia na sporedu od 23. do 28. aprila. A že lani je prišlo na dan, da sta se organizatorja dirke sprla. Spor je pristal na sodišču. Prepirajo pa se predvsem zaradi imena dirke. Podjetje Thorax d.o.o., ki ga vodi Ivan Črnjarić je tako prevzelo organizacijo dirke Tour of Croatia, med prijavljenimi ekipami pa je bila tudi World Tour ekipa Trek Segafredo.

Datum, ko bi se morala začeti je vse bliže, prijavljene ekipe pa niso prejele nobenih podatkov o nastanitvah. Zdaj je jasno, da dirke ne bo. Črnjarić naj pojasnil, da je do odpovedi prišlo zaradi umika pomembnejšega sponzorja. Sicer pa je tisti, ki je Vladimir Miholjević, ki je od začetka bdel nad organizacijo te dirke – in je tudi v javnosti povedal, da je primer šel na sodišče – že napovedal organizacijo nove različice dirke po Hrvaški. Ta se bo zaradi zapletov okrog registracije imena zdaj imenovala Cro Race. Na sporedu bo od 1. do 6. oktobra. Na njej naj bi nastopili tudi Ljubljana Gusto Santic in Adria Mobil.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ