Uradno: Ekipa Primoža Rogliča že pridobila World Tour licenco

Uradno: Ekipa Primoža Rogliča že pridobila World Tour licenco
06.11.2015 AVTOR: D. Z.
Iz moštva LottoNL Jumbo so še pred objavo Mednarodne kolesarske zveze potrdili, da so izpolnili vse pogoje za pridobitev World Tour licence.

V zadnjih tednih Mednarodna kolesarska zveza preučuje prošnje ekip za pridobitev določenih licenc - predvsem World Tour in prokontinentalne licence - s katerimi bodo tekmovale v prihodnji sezoni. Pri Uciju preučujejo, če ekipe izpolnjujejo pogoje za pridobitev določene licence. Iz krovne organizacije so že sporočili, da bodo prva imena ekip sporočili proti koncu novembra.

Celoten seznam pa naj bi bil znan nekje v drugi polovici decembra. Nekatere ekipe pa že vedo, da bodo v naslednji sezoni dobile licenco, za katero so zaprosile. In tako smo prek twitterja spoznali, da so vse zahteve za World Tour licenco že v prvem poskusu izpolnili pri moštvu LottoNL Jumbo. Torej v nizozemski ekipi, za katero bo v naslednji sezoni vozil tudi Slovenec Primož Roglič.

Roglič se lahko leto pohvali z zmagama na dirki po Sloveniji in dirki po Azerbajdžanu. Bil je tudi drugi na dirki po Hrvaški. "Odlična novica. UCI je odobril našo prošnjo za World Tour licenco. Izpolnjujemo vse kriterije," so pri ekipi zapisali na twitterju in ob tekstu objavili tudi fotografijo njihovega dresa.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ