Uradno: Garmin Sharp skupaj s Cannondalom

Uradno: Garmin Sharp skupaj s Cannondalom
20.08.2014 AVTOR: D. Z.
Dolgo so to bile samo govorice, zdaj pa je uradno. Kolesarji Garmin Sharpa bodo v sezoni 2015 dirkali na Cannondalih.

Cannondale je v zadnjih dveh sezonah imel povsem svojo ekipo in s Petrom Saganom je imel tudi pravega zvezdnika. A taka ekipa je bila za glavnega sponzorja – prevzel jo je po umiku Liquigasa – očitno prevelik finančni zalogaj.

Zdaj, ko je Sagan odšel, s konkurenčnimi moštvi pa so pogodbe podpisali še nekateri drugi kolesarji – tudi najbolj bojevit kolesar letošnjega Toura Alessandro De Marchi – je postalo jasno, da Cannondale ne nameva več imeti svoje ekipe. Zdaj je prišla potrditev. Garmin Sharp in Cannondale bosta združila moči.

Cannondale bo postal celo prvi sponzor ekipe, medtem ko bo ekipo vodilo podjetje Jonathana Vaughtersa Slipstream Sports. Garmin, ki je v tej ekipi že od leta 2008 ostaja sponzor in bo še vedno zelo viden. »Slipstream Sports in Cannondale si delita podobno razmišljanje. Osredotočata se na inovacije, razvoj naslednje generacije šampionov in sta privržena etiki v športu, « je dejal vodja Jonathan Vaughters.

»Veselimo se sodelovanja s podjetjem, ki si z Garminom deli določene cilje. Dodali bomo nekaj vrhunskih kolesarjev. Verjamemo, da nas čaka zanimiva sezona 2015, « je še dodal Vauhters. Letos v moštvu uporabljajo kolesa Cervelo. Naslednje leto pa naj bi to znamko koles uporabljali pri moštvu MTN Qhubeka. Zdaj je jasno, da je trenutno na voljo ena World Tour licenca, ki se je sprostila po združitvi dveh ekip.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ