Uradno: Mezgec na širšem seznamu za Tour

Uradno: Mezgec na širšem seznamu za Tour
15.07.2020 AVTOR: DZ

Zdaj so pri moštvu Mitchelton Scott tudi uradno potrdili. Luka Mezgec je na širšem seznamu ekipe za nastop na dirki po Franciji. Zanj bi to bil krstni nastop na Touru.

DIRKA PO FRANCIJI
Moštvo Mitchelton Scott je objavilo razširjena seznama kolesarjev za dirko po Franciji in dirko po Italiji. Na seznamu za Tour de France je spet tudi Luka Mezgec. Lani je ekipa na Touru slavila štiri etapne zmage, letos bodo v boju za skupni seštevek računali predvsem na Adama Yatesa. Brata dvojčka tokrat ne bosta nastopila skupaj. Eden izmed upov bo še Esteban Chaves.

Med enajstimi kolesarji, ki se bodo potegovali za osem prostih mest je tudi Luka Mezgec. Zanj bi to bil sploh prvi nastop na dirki po Franciji, potem ko se mu je ta za las izmuznil pred dvema letoma, ko je bil član sprinterskega vlaka Caleba Ewana, potem pa so se pri avstralski ekipi odločili, da sprinterje pustijo doma. Lani je dve etapni zmagi prispeval Simon Yates, ki pa bo tudi letos - že tretje leto zapored - vse stavil na dirko po Italiji.

Sicer pa se bo dirka po Franciji začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra. "Zdaj si ogledujemo nekatere etape. Sprememba v primerjavi s prejšnjimi leti je, da se Tour začne na jugu Francije in že prvi teden je zahteven. Ne bo namenjen sprinterjem. Kljub temu menim, da vseeno ne bomo videli veliko uspešnih pobegov," je med drugim dejal športni direktor Matt White.

Tour de France: Luka Mezgec (SLO, 32), Jack Bauer (NZL, 35), Sam Bewley (NZL, 32), Brent Bookwalter (USA, 36), Esteban Chaves (COL, 30), Alex Edmondson (AVS, 26), Tsgabu Grmay (ETH, 28), Daryl Impey (Jar, 35), Chris Juul-Jensen (DAN, 31), Mikel Nieve (ŠPA, 36) in Adam Yates (VB, 27).

DIRKA PO ITALIJI
Simon Yates bo ekipi poveljeval na dirki po Italiji, ki se bo začela 3. oktobra, končala pa 25. oktobra. Yates bo še tretjič zapored napadal visoka mesta v skupnem seštevku. Pred dvema letoma je 13 dni nosil rožnato majico, potem pa pogorel v zadnji gorkih etapah, v katerih je blestel Chris Froome. Lani ni bil konkurenčen najboljšim, a je vtis popravil z dvema etapnima zmagama na Touru.

Za preostalih sedem mest se bodo borili še nekateri vrhunski kolesarji, kot je tudi Jack Haig. "Naš cilj bo podpreti Simona Yatesa po najboljših močeh. Pomagati mu želimo do vrhunskega rezultata, morda do končne zmage. Giro je s fizičnega vidika najzahtevnejša tritedenska dirka, zato je pomembno, da imaš ob sebi močno ekipo," je dejal White.

Giro d’Italia: Edoardo Affini (ITA, 24), Brent Bookwalter (ZDA, 36), Jack Haig (AVS, 26), Lucas Hamilton (AVS, 24), Michael Hepburn (AVS, 28), Damien Howson (AVS, 27), Chris Juul-Jensen (DAN, 31), Cameron Meyer (AVS, 32), Nick Schultz (AVS, 25), Simon Yates (VB, 27) in Andrej Zeits (KAZ, 33).

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ