Uradno: Peti mladinec na svetu Horvat in Grošelj okrepila Adrio Mobil

Uradno: Peti mladinec na svetu Horvat in Grošelj okrepila Adrio Mobil
08.11.2016 AVTOR: D. Z.
Žiga Horvat iz KK Tropovci in Žiga Grošelj iz kranjske Save. Oba kolesarja bosta v naslednji sezoni vozila za Adrio Mobil.

Horvat: "Tu bom dobil vse portebno za razvoj "
Sicer se je dolgo govorilo o tem prestopu, a vendarle je zdaj vse skupaj potrdila tudi Adria Mobil. Zdaj še kolesar KK Tropovci Žiga Horvat, ki prihaja iz Dankovcev pri Murski Soboti bo v naslednji sezoni prvič vozil med mlajšimi člani. Zato bo tudi zamenjal ekipo.

Je eden od članov izjemne ekipe mladincev, ki so v zadnjih dveh sezonah v dresu slovenske reprezentance blesteli na močnih mednarodnih dirkah. Horvat je bil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju celo peti. “Za Adrio Mobil sem se odločil zato, ker je najmočnejša slovenska kolesarska ekipa in ima veliko izkušenih kolesarjev in tudi osebja, ki me lahko veliko nauči. Ta prestop mi veliko pomeni, saj vem, da bom v tem klubu dobil vse potrebno za moj nadaljnji razvoj. V naslednji sezoni pričakujem, da bom pridobil čim več izkušenj in se naučil dirkati na pofesionalni ravni, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Žiga Horvat.

Grošelj: Izpolnil enega izmed večjih ciljev
Potem pa je tu Žiga Grošelj iz idrije. Kolesarsko kariero je začel v Slogi 1902. A takrat kot gorski kolesar. Šele pri 18 letih je kariero nadaljeval na cestnem kolesu, takrat kot član novogriškega Hit Casinosa. Sledil je prestop v kranjsko Savo. Letos se je izkazal s tretjim mestom na dirki Hrvaška – Slovenija. Obenem je dobil tudi etapno dirko Tour of Poyang Lake.

“Ko se mi je ponudila priložnost za prestop v Adrio Mobil sploh nisem razmišljal ali naj prestopim ali ne. Želja, da bi vozil za tako ekipo je bila prisotna že od mladincev. Tako sem izpolnil enega izmed svojih večjih ciljev v kolesarski karieri. Od naslednje sezone pričakujem, da bom še napredoval in izpolnil pričakovanja nove ekipe. V karieri si želim stopiti stopničko više in vem, da je Adria Mobil kot nalašč ekipa zame. Še enkrat bi se rad zahvalil vsem dosedanjim trenerjem in bivšim kolegom iz Save, saj mi brez njih to nebi uspelo, ” je priznal Grošelj. Grošelj in Horvat bosta tako poskušala zapolniti vrzel, ki je v novomeški ekipi nastala po odhodu Domna Novaka in Davida Per v Bahrain Merido.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ