Uradno: Schleck na Giro kot kapetan

Uradno: Schleck na Giro kot kapetan
28.04.2012 AVTOR: D. Z.
Govorice so se uresničile. Frank Schleck je potrdil, da bo nastopil na dirki po Italiji, ki se bo tokrat začela na Danskem.
Fuglsang spet poškodovan
Precej stvari je v zvezdniškem moštvu RadioShack Nissan spremenila poškodba Jakoba Fuglsanga. Danec naj bi na dirki po Italiji nastopil kot kapetan moštva, vendar je imel v začetku sezone najprej težave s poškodovano roko, na dirki po Romandiji pa je moral odstopiti. Tokrat zaradi bolečin v kolenu, ki so bile prehude.

Fuglsang, sicer tudi zmagovalec dirke po Sloveniji leta 2010, se je tako moral odpovedati nastopu na Giru. V moštvu, ki ga vodi Johan Bruyneel imajo zares slab prvi del sezone, tako da si očitno želijo vidnejši rezultat doseči že na italijanski tritedenski preizkušnji. Vlogo nekakšnega rešitelja pa bo prevzel starejši izmed bratov Schleck, torej Frank.

Frank kot "rojeni vodja"
Tudi on na aprilskih klasikah ni uspel doseči vidnejšega rezultata, Bruyneel pa je še pred slabim mesecem poudaril, da se bosta oba brata Schleck povsem posvetila pripravi na Tour de France. A zdaj se je vse spremenilo. Bruyneelovo moštvo očitno hitro potrebuje dober rezultat in zvezdniki pač morajo upravičiti vse milijone, ki so jih vložili vanje. Pri ekipi so zdaj že potrdili, da bo Frank Schleck nastopil na Giru.

"Frank je rojeni vodja in takega človeka ekipa potrebuje. Čeprav sta mu v zadnjih tednih nesreča in okoliščine preprečile dosego dobrih rezultatov, je pokazal, da je dobro pripravljen," je dejal Johan Bruyneel, ki se je v izjavi za javnost spomnil leta 2008, ko je njegova ekipa povabilo na Giro dobila zgolj teden dni pred začetkom. Na koncu so se po zaslugi Alberta Contadorja veselili prestižne zmage v skupnem seštevku.

"Moja sezona je bila usmerjena v to, da bi bil najboljši na Touru. Vendar, če pomislim. Ta položaj ponuja nove priložnosti. Na start bom zagotovo prišel drugače pripravljen kot ostali kandidati za visoka mesta v skupnem seštevku, vendar to ni nujno slaba stvar," je dejal Frank Schleck. Poudaril je še, da ni v slabi formi in da pričakuje, da se bo ta iz dneva v dan na dirki po Italiji samo še dvigala. Sicer pa je Frank na Giru v preteklosti enkrat že nastopil. To je billo leta 2005, ko je pri 25 letih osvojil 42. mesto.

foto: sirotti
Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ