Uradno: Štirje Slovenci in Slovenka na olimpijske igre

Uradno: Štirje Slovenci in Slovenka na olimpijske igre
19.11.2019 AVTOR: DZ

Mednarodna kolesarska zveza in Mednarodni olimpijski komite sta uradno potrdila, koliko kolesarjev in kolesark bo na OI lahko zastopalo določene države.

Olimpijske igre se nezadržno približujejo. Potekale bodo od 24. julija do 9. avgusta. Prav zaradi OI so številne kolesarske dirke prestavili. Tudi Tour de France. Cestna dirka bo zgolj šest dni po koncu dirke znamenitega Toura. Na dirki bo nastopilo 130 kolesarjev, v ženski kategoriji pa vsega 67 kolesark. Članska cestna dirka bo na sporedu 25. julija. Slovenija je bila po odličnih predstavah kolesarjev do zadnjega v igri za največje število mest v moški konkurenci.

Torej, za pet mest. Na koncu pa je izgubila ta boj po točkah proti Španiji. Po pet kolesarjev bodo na cestni dirki imele naslednje države: Belgija, Kolumbija, Francija, Italija, Španija in Nizozemska. Slovenija je med sedmimi državami, ki bodo lahko nastopale s štirimi kolesarji. V vožnji na čas bodo imeli Slovenci eno prosto mesto. Cestna dirka je dolga 234 kilometrov in je nadvse zahtevna, saj bodo morali kolesarji premagati kar 4865 metrov nadmorske višine. Aktualni olimpijski prvak iz Ria je Greg Van Avermaet.

Pri dekletih bo lahko Slovenija računala na eno prosto mesto na cestni dirki, ostala pa je brez mesta za vožnjo na čas. Cestna dirka članic bo dolga 137 kilometrov. Na sporedu bo 26. julija. Naslov bo branila Anna van der Breggen. V vožnjah na čas sta se aktualna olimpijska prvaka Kristin Armstrong in Fabian Cancellara že upokojila.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ