Uradno: Štirje Slovenci in Slovenka na olimpijske igre

Uradno: Štirje Slovenci in Slovenka na olimpijske igre
19.11.2019 AVTOR: DZ

Mednarodna kolesarska zveza in Mednarodni olimpijski komite sta uradno potrdila, koliko kolesarjev in kolesark bo na OI lahko zastopalo določene države.

Olimpijske igre se nezadržno približujejo. Potekale bodo od 24. julija do 9. avgusta. Prav zaradi OI so številne kolesarske dirke prestavili. Tudi Tour de France. Cestna dirka bo zgolj šest dni po koncu dirke znamenitega Toura. Na dirki bo nastopilo 130 kolesarjev, v ženski kategoriji pa vsega 67 kolesark. Članska cestna dirka bo na sporedu 25. julija. Slovenija je bila po odličnih predstavah kolesarjev do zadnjega v igri za največje število mest v moški konkurenci.

Torej, za pet mest. Na koncu pa je izgubila ta boj po točkah proti Španiji. Po pet kolesarjev bodo na cestni dirki imele naslednje države: Belgija, Kolumbija, Francija, Italija, Španija in Nizozemska. Slovenija je med sedmimi državami, ki bodo lahko nastopale s štirimi kolesarji. V vožnji na čas bodo imeli Slovenci eno prosto mesto. Cestna dirka je dolga 234 kilometrov in je nadvse zahtevna, saj bodo morali kolesarji premagati kar 4865 metrov nadmorske višine. Aktualni olimpijski prvak iz Ria je Greg Van Avermaet.

Pri dekletih bo lahko Slovenija računala na eno prosto mesto na cestni dirki, ostala pa je brez mesta za vožnjo na čas. Cestna dirka članic bo dolga 137 kilometrov. Na sporedu bo 26. julija. Naslov bo branila Anna van der Breggen. V vožnjah na čas sta se aktualna olimpijska prvaka Kristin Armstrong in Fabian Cancellara že upokojila.Značke: Cestno
Komentarji
Plogi 19.11.2019 23:28
Urednik: a kdo to za sabo prebere, če že teksta ne loktorirate? "Članska cestna dirka bo na sporedu 35. julija?????
Urednik 20.11.2019 07:47
@Plogi hvala, poopravljeno.
sigix 20.11.2019 18:49
A Tanja Žakelj pa nima norme za MTB dirko? Saj ima večinoma boljše uvrstitve (okoli 10.-15. mesta) kot cestašice....
Urednik 20.11.2019 19:48
@sigix imaš prav med gorskimi kolesarakami je Tanja Žakelj priborila eno mesto, je pa članek za cestno kolesarstvo za gorsko kolesarstvo pa še prihaja.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ