Uradno: Združitev poljskega CCC in BMC

Uradno: Združitev poljskega CCC in BMC
17.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pa so bile govorice vendarle resnične. Ekipa BMC je bila pred razpadom, v naslednji sezoni pa bo moči združila s poljskim moštvom CCC Sprandi Polkowice.

“Ekipo bomo sestavili okrog Grega Van Avermaeta. Izgledali bomo drugače, počutili se bomo drugače in imeli bomo tudi dobre kolesarje,” dejal Jim Ochowicz, sicer vodja ekipe BMC. Prav Ochowicz ni uspel najti sponzorja, ki bi nadomestil odhajajoči BMC. Ochowicz je potrdil, da ekipa ne bo imela kolesarja, ki bi poskušal dobiti kakšno izme tritedenskih dirk, saj bosta Rohan Dennis kot Richie Porte po tej sezoni ekipo zapustila.

Čeprav se bo ekipa preimenovala, pa bo Ochowicz obdržal World Tour licenco, medtem ko bodo Poljaki – letos zanje vozita tudi Marko Kump in Jan Tratnik – končno prišli med elito. “Mislim, da lahko okrog mene sestavimo dobro ekipo. Sicer se staram, a sem še motiviran. Res sem vesel in komaj čakam, da se začne nova sezona,” je na novinarski konferenci na dirki po Franciji dejal Greg Van Avermaet, ki trenutno nosi rumeno majico.

CCC bo prevzel tudi glavno ime, kar pomeni, da bo v ekipo prinesel največ denarja. “Iskali smo možnost, kako bi se lahko pridružili World Tour ekipam in to je popolna priložnost, saj smo dobili priložnost za sodelovanje s spoštovanja vredno ekipo in z Gregom Van Avermaetom kot kapetanom,” je dejal vodja poljske ekipe Dariusz Milek. Van Avermaet je ob tej priložnosti še podaljšal pogodbo z ekipo. Podrobnosti niso znane, tudi ne, kdo izmed kolesarjev, ki zdaj vozijo za Prokontinentalno ekipo CCC Sprandi Polkowice bo ostal član združene ekipe v sezoni 2019.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ