Urška Žigart do veličastne zmage, Kernova sedma!

Urška Žigart do veličastne zmage, Kernova sedma!
09.05.2021 AVTOR: DZ, vir: dirka po Valenciji

Izjemno uspešni sta bili slovenski dekleti na dirki po Valenciji. V zadnji etapi je po dolgem pobegu zmago slavila Urška Žigart. Dirko je na sedmem mestu končala Špela Kern.

Zadnja, četrta etapa na dirki po Valenciji za ženske je bila nadvse razgibana predvsem v srednjem delu. Pot je kolesarke vodila čez dva kategorizirana vzpone, pa tudi čez vrsto nekategoriziranih klancev.

Urška Žigart se je skupaj z Nadine Gill od skupine z najboljšimi oddaljila na spustu z vzpona prve kategorije. Do cilja 114 kilometrov dolge etape je bilo še okrog 80 kilometrov. Dobrih 20 kilometrov pred ciljem, ko so bili najtežji vzponi že za njima, sta ubežnici imeli še dobre tri minute prednosti.

Sledila je samostojna vožnja Žigartove v nasprotnem vetru. Soubežnico je namreč napadla na zadnjem krajšem vzponu dneva. V glavnini, kjer je majico vodilne branila Annemiek Van Vleuten so dekleta sicer pospešila, a Urška Žigart je vztrajala v begu in zdržala vse do cilja. Članicamoštva BikeExchange se je lahko prestižne zmage.

Prve po naslovu državne prvakinje na lanskem državnem prvenstvu v vožnji na čas. Urškina klubska kolegica Arianna Fidanza je dobil sprint za drugo mesto, tretja je bila Sheyla Gutierrez. Dirko je dobil favoritinja Annemiek Van Vleuten. Špela Kern pa je prišla do končnega sedmega mesta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ