Urška Žigart podaljšala pogodbo z ekipo BikeExchange za sezono 2022

Urška Žigart podaljšala pogodbo z ekipo BikeExchange za sezono 2022
22.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Team BikeExchange

Vsaj še eno sezono bomo Urško Žigart spremljali v svetovni seriji v dresu avstralske ekipe Team BikeExchange, s katero je podaljšala pogodbo za sezono 2022. Žigartova želi še nadgraditi uspešno letošnjo sezono.

Po koncu sezone 2020 se je Urška Žigart poslovila od vrst BTC Ljubljana in se podala v tujino, v ekipo Team BikeExchange, kjer je nadaljevala z dirkanjem v svetovni seriji. Letos ji je uspela odmevna zmaga po solo vožnji na dirki Vuelta Comunitat Valenciana Feminas, dobre predstave pa so ji prinesle podaljšanje pogodbe z ekipo še za eno sezono.

»Ponosna in vesela sem, da sem podaljšala pogodbo z ekipo BikeExchange še za eno sezono. Minulo leto je bilo polno novih izkušenj, ki jih ne bom pozabila, predvsem moje prve mednarodne zmage na Valenciani. Ko sem prišla v BikeExchange, je bilo, kot da bi prišla v divjino, saj nisem poznala nikogar. Morala sem se navaditi na delovanje ekipe in nove ljudi, a sem bila zelo presenečena, saj so me odlično sprejeli. Ogromno sem se naučila, tako na kolesu kot tudi o življenju. Pomagali so mi, da sem napredovala in ta občutek ter dobre izkušnje želim še nadgraditi v naslednji sezoni,« je ob podpisu pogodbe z avstralsko ekipo povedala Žigartova.

Copeland prepričan, da ne bodo razočarani

Nekaj besed o nadaljevanju sodelovanja je dodal tudi Brent Copeland, menedžer ekipe: »Veseli smo, da Urška ostaja del naše ekipe tudi v naslednji sezoni. Verjeli smo vanjo, ko smo ji ponudili prvo pogodbo in upravičila je naše zaupanje. Dosegla je odlično zmago na Valenciani in skozi celotno sezono je dirkala na visokem nivoju. Občutek imam, da lahko še precej napreduje, je zelo osredotočena, delovna in obožuje ta šport in prepričan sem, da v naslednji sezoni ne bomo razočarani.«

Novica je vsaj nekoliko presenetljiva, saj naj bi se ekipa UAE Emirates pripravljala na prevzem ženske licence ekipe Ale BTC Ljubljana, za kar naj bi na Mednarodno kolesarsko zvezo že vložili potrebne dokumente. Pričakovati je bilo, da bo v novi ekipi tudi Urška Žigart, ki bi tako oblekla enak dres kot Tadej Pogačar, a se vsaj še v prihodnji sezoni to zagotovo ne bo zgodilo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ