USADA podaljšala rok predaje dokumentov, prišlo do groženj s smrtjo

USADA podaljšala rok predaje dokumentov, prišlo do groženj s smrtjo
26.09.2012 AVTOR: D. Z.
Iz Ameriške protidopinške agencije so sporočili, da bodo dokumente v primeru Armstrong Mednarodni kolesarski zvezi in Svetovni protidopinški agenciji predali enkrat do 15. oktobra.
USADA je Lancea Armstronga sicer spoznala za krivega, a zmage na dirki po Franciji mu lahko odvzame samo Mednarodna kolesarska zveza. Ta pa do zdaj še ni prejela dokumentov, na podlagi katerih so pri Usadi Armstronga spoznali za krivega, čeprav so pri ameriški protidopinški agenciji sprva obljubili, da bodo te dokumente predali še septembra. Zdaj so si ta rok nekoliko podaljšali. Iz ZDA je prišla vest, da naj bi dokumente z dokazi poslali enkrat do 15. oktobra.

»Usada je še v postopku, ko dokončujemo s pisanjem naše odločitve glede dopinga v ameriški ekipi US Postal Service. Dokumente in odločitev bomo Wadi in Uciju poslali tako, da bomo spoštovali vsa pravila. Pričakujemo pa, da bomo to storili najkasneje do 15. oktobra, « so sporočili iz Usade. Zakaj je prišlo do zamude pa niso pojasnili.

Glavni mož, ki je vodil postopek proti Lanceu Armstrongu, ki se proti obtožbam ne bori več, Travis Tygart pa je v enem izmed intervjujev poudaril, da so mu med samim postopkom grozili celo s smrtjo. »Prejel sem tri. Po mojem mnenju s strani posameznikov, vendar se je s tem ukvarjal FBI, « je med drugim dejal Tygart, ki je še dodal:

»To, da me obtožujejo lahko sprejem. Sam sem predstavnik Usade, vendar se odgovornosti ne bom izognil. Najbolj pomembno je, da zaščitim mojo ekipo in da ohranim spoštovanje športnikov, ki ne goljufajo. «

Tygart je še pojasnil, zakaj bi Armstrongu lahko odvzeli tudi zmage, ki so starejše od osmih let: »Ta pravica ni veljavna, če tožilstvo uspe dokazati, da je športnik, ki je goljufal, vplival na priče, ki bi lahko dokazale, da je v teh letih goljufal. Prepričani smo, da se je v tem primeru to zgodilo in to bomo v priloženi dokumentaciji pojasnili tudi Mednarodni kolesarski zvezi. «

Značke: Cestno
Komentarji
Stelvio 27.09.2012 11:32

tudi zanimivo branje na to temo...

capodacqua.blogautore.repubbl ica.it/2012/09/27/parisotto-b- ferrari-3-0/

nogav1ca 27.09.2012 12:51

downthebackstretch.blogspot.c om/2012/09/its-all-about-blood .html
Se v anglescini.

soundcloud.com/djcoyle
Pri 'Ferrari Clip #4' izjavi Ferrari, da ima Armstrong Ht normalno 45/46% (2004 bilo posneto), potem v 2009 (ko je ze bil uveden bioloski potni list), pa je bil za priblizno 4 odstotne tocke nizji. 
Tisti, ki imajo normalno nizji Ht, bojo imeli vecji efekt pri uporabi dopinga, ki vpliva na prenos kisika, sploh pred uvedbo bioloskega potnega lista. 

Riki_ 27.09.2012 17:05

"Iz ZDA je prišla vest, da naj bi dokumente z dokazi poslali enkrat do 15. oktobra."

Niso navedli katerega leta?


"Najbolj pomembno je, da zaščitim mojo ekipo in da ohranim spoštovanje športnikov, ki ne goljufajo. ?


Tygart najbolj pomembno ti je, da zaščitiš svojih 1.200.000 $, ki si jih prejel v zadnjih 4 letih za svojo plačo na USAD-i.

" ... če tožilstvo uspe dokazati, da je športnik, ki je goljufal, vplival na priče, ki bi lahko dokazale, da je v teh letih goljufal. Prepričani smo, da se je v tem primeru to zgodilo in to bomo v priloženi dokumentaciji pojasnili tudi Mednarodni kolesarski zvezi. ?

"Ki bi lahko dokazale"...
Po tej izjavi izgleda, da se opirajo samo na izjave prič. Kako je že izjavil Landis v času, ko se je še upiral, branil in še ni hotel priznati. Dejal je, da so hodili k njemu in pritiskali na njega, da naj obtoži LA-ja. Pozneje je Landis "obrnil ploščo".

vrhi 27.09.2012 18:24

A USADA je kakšna resna org. al je to kr neki , z ozirom da ima , da bo , da bi , da mora , da mogoče itd ..... do kdaj , se mi pa že zdi da samo tole v svojih žepih vidijo.

uploaded

Še slepci bodo VIDELI , da se zajebavajo.zapečateno

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ