Uspešen podaljšan vikend za BTC

Uspešen podaljšan vikend za BTC
29.05.2016 AVTOR: D. Z.
Še kako aktivne so tudi kolesarke BTC City Ljubljana. Tokrat so nastopale v Franciji.

Bujakova 4.
V petek je ekipa BTC City Ljubljana nastopla na dirki prve kategorije La Classique Morbihanm. Gre za dirko, ki šteje tudi za francoski pokal, na startu pa so bile predvsem reprezentance. Dirka se je začela v Vannesu, končala pa v Plumelecu. Dolga je bila 102 km.

Pred ciljnim vzponom so bile v prvi skupini še vse predstavnice ljubljanskega kluba. Na koncu pa se je zmage veselila Luksemburžanka Majerus Christine. Druga je bila Delzenne Elise, tretja pa Rivat Amelie. Odlično četrto mesto je osvojila Eugenia Bujak. Uspeh so BTC City Ljubljana so dopolnile še Martina Ritter s šestim mestom, Polona Batagelj z devetim, Urša Pintar z 12. in Špela Kern s 45. mestom.

Še dirka v Plumelecu
V soboto pa so dekleta odpeljala še eno enodnevno dirko prve kategorije v Plumelecu. Ta je bila dolga 106 kilometrov, kolesarke pa so morale premagati 1700 metrov nadmorske višine. Govorimo o desetih kratkih, a strmih vzponih.

V prvem delu dirke je nase opozorila Špela Kern. Na koncu pa se je zmage veselila Avstralka Neylan Rachel. Majerusova je bila druga Delzenne pa tretja. Najboljša predstavnica ljubljanske ekipe Bujakova je bila deveta. Batageljeva 12., Ritterjeva 15., Pinatarjeva 22., Kernova pa 52.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ