Uspešen vikend za slovenske mladince v Italiji

Uspešen vikend za slovenske mladince v Italiji
10.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Reprezentanca starejših mladincev se je pomerila na močni italijanski dirki G.P. NAZIONALE S.C. F.W.R. BARON, kjer je Jaka Špoljar v šprintu osvojil tretje mesto. Med mlajšimi mladinci slavje Anžeta Ravbarja.

Slovenska reprezentanca starejših mladincev se je pod vodstvom Josipa Radakovića podala na pomembno dirko G.P. NAZIONALE S.C. F.W.R. BARON v San Martino di Lupariju, kjer je bilo na štartu kar 183 kolesarjev iz skupno 29 ekip in petih reprezentanc.

Na 124 kilometrov dolgi progi so reprezentantje ščitili kolesarja Adrie Mobil Jaka Špoljarja, ki je bil tokrat na dirki v vlogi kapetana, zaupanje pa je upravičil z visokim tretjim mestom, do katerega je prišel v ekipnem šprintu. »Dirka je bila dolga, vroča, hitra. Bilo je veliko pobegov. Varčeval sem z energijo v skupini. Na koncu so mi sotekmovalci pomagali priti naprej. V zadnjem ovinku sem bil v nekoliko slabšem položaju, potem se je skupinica malo pogledala, sam pa sem s hitrostjo začel šprint in prišel do odličnega tretjega mesta, ki sem ga zelo vesel,« je po dirki povedal Špoljar.

Del reprezentance je bil tudi Maks Cvjetičanin (KK Kranj), ki je za klubsko spletno stran ocenil potek dirke iz njegovega zornega kota: »Celotno dirko sem se vozil preveč v ozadju skupine, kjer pa se dogajajo tudi padci in zapleti. Dirka je bila zelo hitra že od starta in težko je bilo popravljati pozicije, tako da se v zaključku nisem uspel boriti za visoka mesta.«

Zmaga Ravbarja v okolici Vidma

Ta vikend so bili v Italiji dejavni tudi mlajši mladinci, zelo uspešno so dirkali mladinci Adrie Mobil, saj je Anže Ravbar dobil dirko GRAN PREMIO CICISTICO FESTA DELLA MAMMA, na kateri so Slovenci v minulih letih že blesteli, dvakrat jo je dobil Gal Glivar, tokrat pa je Ravbarjev uspeh dopolnil še Žak Eržen s 3. mestom na dirki, kjer je bilo na štartu prav tako več kot 180 kolesarjev.

»Ekipa je celotni čas dirke sodelovala složno in opravila svoje delo, kot smo si ga zastavili. Kontrolirali smo, da ni ušel noben beg večje skupine, saj smo vedeli, da smo v šprintu zelo močni. Med dirko je bilo nekaj poizkusov solo begov, vendar smo vse polovili še pred odločilnimi zadnjimi kilometri dirke. V zadnje 3 kilometre dirke smo prišli v številčni prednosti, zato sva z Žakom vedela, da imava velike možnosti za ekipni uspeh. Žak mi je pripravil dobro pozicijo za šprint, jaz pa sem potem le še dokončal delo celotne ekipe in na koncu smo se veselili zmage, ekipni uspeh pa je še dopolnil Žak s tretjim mestom. Rad bi se zahvalil ekipi za res dobro delo,« je za spletno stran Adrie Mobil po dirki povedal Ravbar.

Na dveh močnih dirkah v Italiji so slovenski mladinci nadaljevali z dobrimi rezultati v letošnji pomladi in pokazali, da prihodnost kolesarstva pri nas vendarle je svetla, čeprav klubi bijejo hud boj za svoje preživetje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ