Uspešni Slovenci: David Per po poti Mateja Mohoriča!

Uspešni Slovenci: David Per po poti Mateja Mohoriča!
14.07.2013 AVTOR: D. Z.
David Per odličen v Avstriji, Radoslav Rogina v Italiji, Jan Polanc na Češkem in Matej Mohorič na Kitajskem ... več v nadaljevanju!

DAVID PER PO POTI MATEJA MOHORIČA
Končala se je etapna dirka Ober österreich Juniorenrundfahrt, na kateri so se merili najboljši mladinci. Slovencem je uspelo ponoviti zmago iz lanskega leta. Lani je bil najboljši na tej dirki kasnejši svetovni prvak med mladinci Matej Mohorič. Letos pa je zablestel David Per. Sicer član Adrie Mobila je za deset sekund ugnal domačina Benjamina Brkiča. S 40 sekundami zaostanka je tretje mesto zasedel Piet Allegaert iz Belgije.

RADOSLAV ROGINA OSMI V ITALIJI

Kolesarji Adrie Mobila so se v nedeljo mudili v Italiji. Nastopili so na enodnevni dirki prve kategorije Giro dell Appennino. Na zelo zahtevni trasi se je zmage veselil Davide Mucelli, sicer član moštva Ceramica Flaminia. Premagal je Luco Mazzantija iz moštva Vini Fantini in klubskega kolego Ivana Rovnija. Najboljši kolesar Adrie Mobila je bil zmagovalec dirke po Sloveniji Radoslav Rogina, ki je zasedel osmo mesto.

JAN POLANC 12. NA ČEŠKEM

Končala se je etapna dirka druge kategorije po Češki. Končne zmage se je veselil domačin Leopold Konig, ki je premagal Norvežana Haugaarda. Ta je zaostal za minuto in 15 sekund. Tretji je bil Nizozemec Sven Van Luijk. Na dirki so odlično nastopali tudi mladi kolesarji Radenske. Jan Polanc je dirko končal na 12. mestu. Zaostal je za dobri dve minuti. Državni prvak Luka Pibernik je dobil drugo etapo in bil tudi tretji v seštevku točk.

MATEJ MOHORIČ ZAENKRAT 18. NA KITAJSKEM
Kolesarji Save iz Kranja v teh dneh nastopajo na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake. Za kolesarji je že osma etapa, ki jo je v sprintu dobil Italijan Sacha Modolo. Veselil se je že tretje zmage na letošnji dirki. 11. mesto je zasedel Mark Džamastagič, medtem ko je Tim Mikelj skupaj z Brammeierjem bežal vse do dobrih petstotih metrov pred ciljem. V skupnem seštevku vodi Iranec Mirsamad Pourseyedi Golakhour. Z 42 sekundami zaostanka je drugi Jevgenij Nepomnjašijm tretji pa njegov klubski kolega pri kontinentalni ekipi Astane Daniil Fominih. Najboljši Slovenec je Matej Mohorič, ki s tremi minutami in 38 sekundami zaostanka zaseda 18. mesto. Že zmagovalec te dirke Gregor Gazvoda je 38., vendar ima že več kot 28 minut zaostanka. Na dirki so še Džamastagič, Mikelj, Burjek, Razingar, Bitenc, Grošelj, Blaž Jarc in Aldo Ino Ilešič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ