Ustavljena prodaja in uporaba koles Specialized Allez, Allez Sport in Allez Elite 2018

Ustavljena prodaja in uporaba koles Specialized Allez, Allez Sport in Allez Elite 2018
14.12.2017 AVTOR: Matej Zalar
Specialized zaradi napak na kroni vilic ustavlja prodajo novih aluminijastih specialk Allez in vse vse kolesarje prosi, da prenehajo uporabljati modele Allez, Allez Sport in Allez Elite.

V aktualni številki revije Bicikel je objavljen članek o kolesu Specialized Allez Elite, s katerim smo sicer v času testa brez vsakršnih težav prevozili več kot 1700 kilometrov. A previdnost ni seveda nikoli odveč. Spodaj v celoti objavljamo sporočilo Specializeda.

Spoštovani lastnik Specializeda,

v Specializedu postavljamo varnost na prvo mesto, in če je ogrožena varnost kolesarja moramo ukrepati.

Po skrbni preiskavi smo ugotovili, da imajo nekateri modeli koles Allez, Allez Elite in Allez Sport 2018 morda na kroni vilice napako v proizvodnji, kar potencialno vpliva na varnost. Zato smo se odločili za pripravo vpoklica, ki obsega zamenjavo obstoječih vilic z novimi vilicami.

S tem pismom prosimo vse kolesarje, da prenehate uporabljati, ter vse trgovce, da prenehate prodajati ta kolesa. Ukrep sprejemamo čeprav, v kolikor nam je znano, nihče ni bil poškodovan in nas na to ni opozorila nobena regulatorska agencija.

Naše znatne proizvodnje zmogljivosti smo že prilagodili in bomo zagotovili visoko-kvalitetne nadomestne vilice, pobarvane v barvah vaših koles. Kolesarji, ki so kupili ta kolesa bodo naša prva prioriteta za zamenjavo, sledili bodo naši trgovci. Tudi sami smo kolesarji ter povsem razumemo vašo nevšečnost, in zelo trdo delamo pri iskanju rešitve in zmanjšanju posledic. Upamo, da boste razumeli in spoštovali, da potrebujemo čas, da bomo dobili potrebno odobritev s strani oblasti in čas v katerem bodo naše tovarne izdelale dovolj vilic za vpoklic.

Zagotavljamo vam, da je naša največja prioriteta, da vas, kolesarja, spravimo nazaj na kolo, ter da delamo dan in noč, da se bo to zgodilo kolikor bo mogoče hitro. V času postopka vas bomo o novostih redno obveščali na Specialized.com. In ko bomo začeli dobavljati nadomestne vilice bomo nemudoma obvestili vse, ki jih to zadeva.

Z naše strani se vam želimo opravičiti za to nevšečnost.

Mark Schroeder, direktor inženiringa

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ